Artikel
Kerstmarkt Wezup 2019, een markt als nooit tevoren

17.000 kniepertjes zijn er aan de man gebracht! De voorbereiding van de 29e editie van de kerstmarkt in Wezup is al gestart in april dit jaar. Dit heeft geresulteerd in een puike organisatie. De vele enthousiaste vrijwilligers zijn al vroeg  aan de slag gegaan om alles in goede banen te leiden.

Voorheen was de route beperkt tot het Westeinde en de Wezuperstraat. Nu zijn er locaties bijgekomen aan het Steegien en de Brinkstraat. Totaal ruim 20 locaties. Hier waren zoals gebruikelijk prachtige kerstdecoraties te koop, maar ook voor de inwendige mens was er voldoende te genieten.

Kerstmarkt zonder de gebruikelijke vrijdagavond…..
Dit was even wennen voor alle betrokkenen, maar het heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Na afloop van de markt waren wij even in gesprek met Lars Hoedemaker. Lars is voorzitter van de Stichting Kertsmarktcommissie. Hij was buitengewoon tevreden met het verloop van de markt en de vele enthousiaste reacties van zowel bezoekers als standhouders.

Vrijwilligers….
Een kerstmarkt met een 29 jarige traditie kan niet zonder alle hulptroepen. Opbouw en ontmanteling is een klus van twee dagen. Tijdens de markt zijn er vele gecertificeerde verkeersregelaars voortdurend op pad om het verkeer in veilige banen te leiden. Op veel andere locaties zijn er ook vele mensen in verscheidene shifts actief bij oliebollen bakken, catering bij de dorpsvereniging, poffertjes bakken bij de IJsvereniging, huifkarbemensing etc.

Uitspanningen
De inwendige mens kwam niets tekort. Depasteitjesdie vorig jaar al gretig aftrek vonden, overtroffen dit jaar de verkoop. Ruim 1000 zijn er verkocht. De dorpsvereniging is uitermate tevreden over de verkoop van hun winterse gerechten, zoals snert, bruine bonen met spek. De oliebollen van de familie Van de Breggen waren niet `bij te bakken`. Wim Hegen was ook zeer tevreden.

Een lange rij wachtenden voor de locatie van Rein Kroon (Foto: Cornelia Brugman)

Loes Heeling en Carla Remmerswaal (beide lid van de organisatie) in een geanimeerd gesprek in de pasteitjeskraam. (Foto: Cornelia Brugman)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 december 2019

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder

Brandweer inspecteert woningen Wezuperbrug op brandgevaar

"Een brand voorkomen is beter dan een brand blussen”. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen: een brand bij jezelf thuis. Maar als het toch een keer misgaat, is het ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Onderzoek fietsverbindingen Gelpenberg – Aelderholt en Schapendijk - Broekstukkenweg

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van de fietsverbinding Zweeloo – Broekstukkenweg én Gelpenberg - Aelderholt. Dat staat te lezen in de Fietsnota “Ruimte voor de fietser”, die begin dez...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto