Artikel
Zweeloo aan de Hunebed Highway

In een persbericht van omroep MAX is het volgende te lezen: Vanaf maandag 30 december zendt MAX het nieuwe programma “Op weg: Hunebed Highway” uit. Carrie ten Napel volgt in vier afleveringen de Hunebed Highway N34, de Route 66 van Drenthe. De N34 tussen Coevorden en Zuidlaren staat algemeen bekend als de Hunebed Highway N34, een bijzonder stuk van een provinciale weg in Drenthe. Van de 52 hunebedden in Drenthe zijn er namelijk maar liefst 47 langs deze weg te vinden.

Er worden hunebedden, historische dorpen en natuurgebieden bezocht in deze serie. En extra bijzonder: in elke aflevering gaat Carrie ook met haar vader Evert (bekend als sportverslaggever, en geboren en getogen in Klazienaveen) op stap. Samen gaan ze naar de plekken in Drenthe die voor Evert belangrijk zijn (geweest). “Op weg: Hunebed Highway” is van maandag 30 december tot en met vrijdag 3 januari (m.u.v. woensdag 1 januari) om 18.45 uur te zien bij MAX op NPO 2.

Vandaag, maandag 30 december, begint de serie dus. En voor ons, in het Zweeler verspreidingsgebied, is het leuk te weten dat ‘wij’ in de 2e aflevering in beeld komen.

Monique Daling
Monique Daling, in Aalden geboren en getogen en nu in Amsterdam wonend, werd benaderd. Monique vertelde ons dat zij een soort dubbelfunctie heeft gehad, namelijk eindredacteur en regisseur. “Ik heb de vier afleveringen op locatie geregisseerd en aangestuurd, een team hier in Amsterdam heeft de voorbereiding, redactie en voormontage gedaan. Daarna heb ik weer met een editor de eindmontage gedaan. Het was mooi om de serie echt met een team te maken.”

En, zo meldt de oud-Aaldenaar verder: “In aflevering 2 (die van 31 december dus) zijn we onder meer in Oud-Aalden en Zweeloo. Carrie ten Napel gaat kort langs bij de kerk in Zweeloo, zij vertelt dat Vincent van Gogh het monumentaal kerkje nog getekend heeft. Verder gaat ze op bezoek bij smid Lucas Masselink wat een heel leuk item is geworden. Voordeel van wortels hebben in Aalden is, dat mijn moeder mij tipte bij de smid opnames te maken. Er zijn ook mooie plaatjes in de uitzending van de Brink in Oud Aalden, als voorbeeld van een esdorp.”

Al met al: een serie die het waard lijkt te zijn om te bekijken, deze laatste dagen van december en de eerste dagen van 2020.

Carrie ten Napel – dochter van Evert - op bezoek bij Lucas Masselink.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 januari 2020

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto