Artikel
Beheerplan voor biodiversiteit gemeentelijke grasbermen

De gemeente Coevorden wil de komende jaren de biodiversiteit in de bermen van de wegen vergroten. Om die doelstelling te bereiken heeft de gemeenteraad tijdens de laatste raadsvergadering van 2019 een beheerplan vastgesteld voor de gemeentelijke grasbermen in het buitengebied.

De gemeente beheert ruim 390 hectare aan wegbermen in het buitengebied, waarvan het overgrote deel gelegen is in het agrarisch gebied. Het merendeel van deze bermen wordt geklepeld, waardoor ze veelal een soortenarm en eentonig karakter hebben. Dit beeld van de bermen past niet meer bij de huidige visie op duurzaamheid en biodiversiteit. Meer diversiteit in beheer is dan ook gewenst om de waarde van de bermen te verhogen.

De gemeenteraad toont zich content met het door BTL Advies opgestelde bermbeheerplan. In het coalitieakkoord “Kracht, Energie en Trots” 2018-2022 wordt expliciet aandacht gevraagd voor een prettige omgeving. Onderdeel hiervan is het bevorderen van de prachtige natuur. Door de bermen natuur-technisch te gaan onderhouden wordt een bijdrage geleverd aan het bevorderen van die prettige woon- en leefomgeving. Daarnaast hecht de gemeenteraad veel waarde aan het voornemen om het onderdeel duurzaamheid op te pakken als uitwerking van het raadsakkoord “Samen Levend”. Een onderdeel van duurzaamheid is het bevorderen van de biodiversiteit.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 januari 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto