Artikel
Nestkastjes opgeblazen door vuurwerk
Afgelopen november zijn er in het kader van de Natuurwerkdag door vrijwilligers een tiental nestkastjes geplaatst langs het wandelpad nabij de Oostermaten richting de stapstenen in de Aelderstroom. De nestkastjes zijn in het voorjaar een walhalla voor broedende koolmeesjes en pimpelmeesjes. De initiatiefnemers hebben met het walhalla ook een duidelijk doel voor ogen: laat de meesjes vooral alle vervelende eikenprocessierupsen opvreten. Waar iedereen erg alert op is, want de haren van de rups veroorzaken hevige jeuk.

Nu blijken er in de nacht van Oud & Nieuw twee nestkastjes te zijn ontploft door vuurwerk. Het zal zeker een fraai gezicht zijn geweest om de kastjes met veel lawaai uit elkaar te zien spatten. Alleen jammer dat de inspanning van het werk binnen twee maanden alweer gedeeltelijk te niet is gedaan. 
Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 januari 2020
 

 

 

Reacties  

 
#1 Daan Bertens 2020-01-20 15:27
Onbegrijpelijk dat jullie in bovenstaand artikel het uit elkaar spatten van de nestkastjes een fraai gezicht noemen. Praat dat wangedrag maar lekker goed... Aanpakken dat dorpstuig!
Quoting
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto