.

.

 

.

Claudia Stinne : “Voor mij begon deze ellende net iets eerder dan voor de meeste Nederlanders”

Claudia Stinne – ruim vijf jaar woonachtig in Aalden - schreef al vaker voor O.E.K.. Hoe beleeft zij deze coronacrisis in haar vak als operatieassistent? Voor haar blogs op FloorZorgt.nl – een platform voor en door zorgmedewerkers - houdt ze er een dagboek over bij.

Een deel daarvan is hier de komende edities van O.E.K. te lezen. Deze keer vertelt ze over haar persoonlijke situatie, aangezien ze nog niet in het ziekenhuis is geweest sinds Corona het land in zijn greep heeft.

Voorloper
Voor Claudia begon deze ellende net iets eerder dan voor de meeste Nederlanders. “Mijn vriend en ik waren op 6 maart in Eindhoven voor een feest in jaren 30 stijl. Ik werd flink verkouden en vanwege mijn astma slaat altijd alles direct op mijn longen. Normaal ga ik met die klachten gewoon werken zo lang dat lukt, maar aangezien er een ‘Corona haard’ in Brabant schuilt wilde ik niet het risico lopen om mijn hele afdeling te besmetten. De GGD test alleen patiënten die dusdanig ziek zijn dat ze opgenomen dreigen te worden, dus OF ik COVID heb (gehad) is zeer de vraag. Maar in deze kwestie kan je mijns inziens niet voorzichtig genoeg zijn.

Surrealistische werkelijkheid
Op 15 maart om 18.00u ging Nederland grotendeels op slot… Horeca dicht, sauna’s en andere openbare toko’s dicht, scholen en kinderopvang dicht of alleen geopend voor mensen in geselecteerde beroepsgroepen. In de winkels wordt gehamsterd… Vanonder mijn dekentje op de bank voelt dat allemaal heel surrealistisch. Ik besef meteen dat dit een enorme maatschappelijk impact gaat hebben. Wat krijgen de kleine lokale bedrijven het moeilijk!

Oproep! 
SIRE heeft ondertussen een hashtag in het leven geroepen #daslief, voor mooie lokale initiatieven. Mijn vriend en ik doen zoveel mogelijk mee, door boodschappen te doen bij de Coop, geregeld eten te bestellen bij de lokale horeca - zodat ze toch nog inkomsten hebben - en we doen mee aan deanderequiz.nl waarmee je ook de ondernemers uit jouw dorp een financieel steuntje in de rug kunt geven. Afgelopen zaterdag (29-3) deden wij voor het eerst mee, maar als je deze ronde hebt gemist kan je jezelf (alleen of als team) voor 4 april gewoon opgeven. Het was erg leuk om te doen, hele grappige filmpjes en vragen uit allerlei categorieën. In totaal is er dik een ton opgehaald voor de Nederlandse horeca, dus het is werkelijk de moeite waard!

Facetime en Housparty
Normaal zijn onze agenda’s overvol met allerlei sociale afspraken naast het werk. Om niet in een sociaal isolement te vallen (video)bellen we geregeld met onze ouders, de buurman en we plannen Facetime gesprekken in met vrienden. Hartstikke gezellig. Op 22 maart speelden we zelfs via de laptop ons favoriete spel (Ticket to Ride) met vrienden uit Eindhoven, terwijl we hen via iPhone op beeld hebben. Dit moeten we vaker doen, besloten we direct. Het scheelt vier uur reistijd voor een retourtje, dus dan kunnen we elkaar veel vaker even zien!

#samentegenCorona!
Kortom, ik zoek de positieve zaken in deze lastige tijd. Rondom ons huis hoor ik kinderen spelen en er worden gesprekjes gevoerd – op anderhalve meter afstand – een crisis als deze verbroedert ook! De zon laat zich zien, sommige dingen zijn nog steeds normaal.

Foto: Claudia en Salvador waren op 6 maart in Eindhoven te gast op een feest in jaren 30 stijl.

Ik wens iedereen veel gezondheid en voorspoed!

Volgende week een vervolg over alle maatregelen die in het ziekenhuis worden getroffen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 31 maart 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel