Artikel
Onderzoek fietsverbindingen Gelpenberg – Aelderholt en Schapendijk - Broekstukkenweg

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van de fietsverbinding Zweeloo – Broekstukkenweg én Gelpenberg - Aelderholt. Dat staat te lezen in de Fietsnota “Ruimte voor de fietser”, die begin deze maand door de gemeente Coevorden is gepresenteerd.

Om het fietsnetwerk in de gemeente Coevorden veiliger te maken is het belangrijk om knelpunten op te lossen en de kwaliteit van fietsverbindingen te verbeteren. Streven van de gemeente is hierbij om het gebruik van de fiets te bevorderen, zowel in recreatief oogpunt als ook op het gebied van woon- werk en schoolverkeer.

De aanleg van het fietspad Gelpenberg – Aelderholt staat al langere tijd op het wensenlijstje. Dat geldt ook voor de aanleg van een fietspad langs het oostelijk deel van de Schapendijk tot de Broekstukkenweg. Het betreft een ruim 600 meter tellend tracé ter hoogte van het viaduct in Zweeloo. De doorgaande weg over de Schapendijk naar Schoonoord wordt, ondanks de 60 kilometerzone, als gevaarlijk ervaren. Dat geldt met name voor schoolgaande kinderen naar Aalden of elders. Ook voor toeristen zou een afgescheiden pad een veiliger verbinding geven.

Fietspad buitengebied Meppen - Mantinge
Langs de Mepperstraat - in het buitengebied Meppen en Mantinge - ligt een vrijliggend fietspad dat niet langs de hele rijbaan doorloopt. Op het moment dat het fietspad ophoudt moet de fietser op dezelfde rijbaan als het overige verkeer verder fietsen. Onderzoek moet uitwijzen of het realiseren van een losliggend fietspad, in plaats van het gebruik van fietsstroken of markeringen op de bestaande weg, noodzakelijk is.

De gemeente Coevorden start een onderzoek naar de haalbaarheid van het fietspad langs het oostelijk deel van de Schapendijk tot de Broekstukkenweg. (Archieffoto: Alex Klingenberg)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 januari 2020

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 11 februari 2020

Lees verder

Nieuws van werkgroep Ecologisch Bermbeheer

In Meppen veertig nestkastjes geplaatst in de strijd tegen eikenprocessierups. Vorig weekend heeft de werkgroep Ecologisch Bermbeheer in Meppen veertig nestkastjes in de bebouwde kom aan eikenbomen opgehangen. Dit als onderde...

dinsdag, 11 februari 2020

Lees verder

Vrouwen van Nu huldigt jubilarissen

Tijdens de jaarvergadering van Vrouwen van Nu is vorige week maandag stilgestaan bij het zestig-, vijftig- en veertigjarig jubileum van acht trouwe leden....

dinsdag, 11 februari 2020

Lees verder
Willekeurige foto