.

.

 

.

Steek elkaar een hart onder de riem

Traktatie in coronatijd voor bewoners Korenhof en Aelderhof. Het virus van de eenzaamheid bestrijden. Onder dat motto heeft de Ondernemersvereniging Zweeloo e.o. het initiatief genomen om de bewoners in de Korenhof en Aelderhof in coronatijd te verrassen. Afgelopen week bracht Gerwin Tiems namens de ondernemers een mand boordevol paaseitjes naar de bewoners.

"Veel oudere inwoners durven in deze periode hun huis niet uit en krijgen nauwelijks tot geen bezoek. Natuurlijk wordt er aan hen gedacht en dat wilden we als ondernemers graag met een kleinigheidje kenbaar maken’, licht Gerwin het initiatief toe. Nuno Print & Sign drukte tegen een schappelijk prijsje de wenskaartjes, Coop Weggen leverde tegen een zeer gereduceerd tarief de paaseitjes en de kosten werden gedekt door Ondernemersvereniging Zweeloo e.o.  

Ze gaven hiermee rechtstreeks gehoor aan een oproep deze maand van Koning Willem-Alexander. De Koning riep het hele land bij die gelegenheid op om het virus van de eenzaamheid in deze voor velen moeilijke tijd te bestrijden.

“Onze oudere inwoners gaan gebukt onder de maatregelen van corona, maar hopelijk hebben we dankzij de enthousiaste medewerking van de ondernemers hen toch blij kunnen maken’, aldus Gerwin.

Gerwin Tiems van Bhv2Day.nl overhandigde afgelopen week namens de Ondernemersvereniging Zweeloo e.o. de mand met paaseitjes aan Janette Klaassens van Treant.

 

Roelof Hegen viert 90e verjaardag in coronatijd
Hij had graag een feestje willen geven, maar door de coronamaatregelen mocht dat niet. Toch is Roelof Hegen afgelopen woensdag flink in het zonnetje gezet op zijn 90e verjaardag. De in Wezup geboren en getogen Hegen werd in De Korenhof door familie en vrienden verrast met cadeaus en felicitaties. Door het mooie voorjaarsweer kon dat op het terras én alles uiteraard op gepaste afstand van elkaar. Alle bewoners en personeel werden getrakteerd op  een "Roelof 90 jaar-gebakje".

Met een glimlach zit Roelof op het terras van zijn woning. ,,Wat geweldig dit!", zegt Hegen op emotionele toon. De uitnodigingskaarten voor zijn feest waren reeds gedrukt en hij had zich er echt op verheugd, maar het verjaardagsfeest moest helaas worden geannuleerd. Het feit dat er afgelopen week toch een bescheiden feestje kon worden gevoerd deed hem zichtbaar goed. De tuin was versierd en er prijkte een kleurig spandoek met daarop de tekst 'Opa gefeliciteerd'. Als kers op de taart verraste kleinzoon Stein zijn opa met een prachtige powerpoint-presentatie, met fraaie en ontroerende fragmenten uit het heden en verleden. Een mooier cadeau was nauwelijks denkbaar. 

Of er te zijner tijd nog een feestje komt? Hegen denkt even na. “Eerst maar eens wachten tot het coronavirus weg is, dan zien we wel weer."

 

Geen paaseitjes zoeken, geen paasvuur...
Geen paaseitjes zoeken, geen paasvuur... Maar wel een 'buurt-speurtocht' op 2e Paasdag. Voor alle buren, groot en klein, van Eva en Yade. Door hen bedacht, georganiseerd en uitgevoerd!

 

Ilse en Jolijn steken met bloemenactie ouderen een hart onder de riem

Ilse Nijenbanning en Jolijn Waninge hebben op Goede Vrijdag ouderen die zelfstandig wonen en door het coronavirus veel alleen zijn, een mooi lenteboeket en wenskaart bezorgd. Het tweetal ondersteunde daarmee het initiatief van rapper Ali B, de sierteeltindustrie en ouderenbond ANBO. In onze provincie werd de bloemenactie mede mogelijk gemaakt door Transpa Emmen, die de distributie van de boeketten in Drenthe verzorgde.

Ilse en Jolijn zijn van mening dat ouderen het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Zij vormen immers een grote risicogroep en zijn door het coronavirus veel alleen thuis. Omdat bezoek aan ouderen beperkt moet worden, is het contact helaas ook beperkter. Daarom wil het tweetal hen graag een hart onder de riem steken.

Het zal niet lukken om alle ouderen die weinig aanspraak hebben vanwege de coronacrisis te bereiken, realiseren Ilse en Jolijn zich. "Maar hopelijk inspireren we mensen met deze actie om ook een bloemetje te regelen voor hun vader, moeder, opa of oma."

Ilse Nijenbanning en Jolijn Waninge bezorgden op Goede Vrijdag vele tientallen lenteboeketten bij ouderen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 april 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel