Artikel
De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT). Dit groot internationaal kwalificatietoernooi staat in rangorde net onder de European Tour en de Challenge Tour.

Veel professionele golfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. De PGT kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland.

Trots
Peter Zäh, toernooi directeur van de Pro Golf Tour: “We kondigen met trots aan dat het “Coevorden Gelpenberg Open” in augustus 2020 gespeeld zal worden op Drentse Golfclub De Gelpenberg, een traditioneel ontworpen en Europese topbaan. De golfbaan aan de dorpsrand van Aalden ligt vrij centraal en in de nabijheid van de Duitse grens, ideaal voor Duitse en Nederlandse golffans. Wij zijn er van overtuigd dat dit een mooie bijdrage is voor onze Tour en dat het een enorm succes zal worden.”

Ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers
“Ik wil de DGC de Gelpenberg feliciteren met de Pro Golf Tour 2020. Daarnaast wens ik ze veel succes met het organiseren van het toernooi. DGC de Gelpenberg is een prachtige golfbaan met een ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers. Ik weet zeker dat het toernooi een succes gaat worden”, aldus Niels Boysen van de Koninklijke Nederlandse Golffederatie (NGF).

50 kaarsjes uitblazen
“De keuze voor de Gelpenberg door de PGT is een erkenning van de topkwaliteit van de baan en past helemaal in de ambitie van onze vereniging om zich te kunnen blijven meten met de top van Nederland. Dat dit juist in het lustrumjaar plaats gaat vinden is de spreekwoordelijke kers op de lustrumtaart, een taart waarop we dit jaar 50 kaarsjes uit mogen blazen. Ook de NGF, onze moederorganisatie, is heel blij en trots dat dit toernooi bij ons georganiseerd wordt.”, aldus Marcel Kocks, voorzitter van DGC de Gelpenberg.

Een prachtige gelegenheid om deze getalenteerde jonge golfers van dichtbij te zien spelen. De komende maanden zal er verdere invulling gegeven worden aan het evenement.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 januari 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto