Artikel
Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eerste klasse Noord.

De ervaren trainer-coach John Ettekoven kiest niet alleen voor routine, maar geeft ook jong talent de ruimte. Het vormt de succesformule van een team dat op elkaar kan rekenen en vertrouwen.

Beloftevol talent
Met Elsemieke Vlas heeft de club een beloftevol talent in huis. De 18-jarige inwoonster van Zweeloo is inmiddels al weer dertien seizoenen met handbal bezig. “Ik heb in mijn jeugdperiode bij E&O gespeeld en dit is het derde seizoen bij HVZ/Vivendi. Daarnaast ben ik nog drie jaar aan de Handbalschool in Emmen verbonden geweest. Handbal is echt mijn ding.”

Geheime wapens
Elsemieke is er duidelijk over: de saamhorigheid en overwinningsdrang vormen de geheime wapens van de hoofdmacht. “Het begint bij de individuele kwaliteit, goed kunnen handballen dus, maar het teambelang en de bereidheid om voor elkaar te werken is uiteindelijk doorslaggevend.” Elsemieke legt de lat hoog. Ze heeft overzicht, kan snel schakelen, blijft in het veld een koele kikker, maar vooral wil ze winnen. “Ik ben bij HVZ/Vivendi omgeturnd van linkeropbouw- naar  linkerhoekspeelster. Dat is een plek waar ik prima tot mijn recht kom.”

Trainingsintensiteit opgeschroefd
Met het aantreden van John Ettekoven - begin dit seizoen - is de trainingsintensiteit flink opgeschroefd en die arbeid loont. “Eerst was het wennen om drie keer in de week te trainen. Je moet je aanpassen met je bijbaan en stages op school, maar het is het zeker waard. Technisch en conditioneel maak ik stappen”, zegt Elsemieke. Om er aan toe te voegen: “Jammer dat we als groep niet altijd compleet zijn. De trainingsopkomst is dus een punt van aandacht.”

Brede groep
De specifieke en wedstrijdgerichte trainingen werken volgens Elsemieke motiverend. “John doorziet op welke onderdelen er getraind moet worden. Dat maakt dat alle speelsters naar een hoger niveau gaan en hij een brede groep heeft om uit te selecteren. Qua niveau staan we heel dicht bij elkaar en dat is een groot pluspunt”, zegt de MBO-studente Verpleegkunde.

Geen blad voor de mond
Elsemieke neemt wat ambities betreft geen blad voor de mond. “HVZ/Vivendi geeft de koppositie in de eerste klasse niet zomaar meer uit handen. Als ploeg zijn we met deze brede en uitgebalanceerde selectie klaar voor een stap omhoog. Als je in een team speelt met de kwaliteiten om kampioen te worden, dan mag je dat ook rustig uitspreken. Daar kunnen we dus niet meer omheen”, zegt ze op resolute toon. “Bovendien hebben we nog wel heel wat trainingen voor de boeg en kunnen onszelf dus steeds verbeteren. Voor nu geldt: eerst alle wedstrijden winnen en dan zien we wel hoe ver we komen.”

De getalenteerd handbalster Elsemieke Vlas (18) uit Zweeloo draait er niet om heen: “We hebben de kwaliteiten om kampioen te worden.” (Foto: LK Media)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 februari 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Zwembad Zweeloo mag open, maar wel met regels!

We mogen open! Onder veel restricties en voorwaarden kan op dinsdag 2 juni a.s. de poort open van ons openluchtzwembad. Er wordt gezwommen in blo...

dinsdag, 19 mei 2020

Lees verder

Lammert Alting al 25 jaar lid van (S.V.) Willem Tell

Afgelopen week vierde Lammert Alting zijn 25-jarig jubileum als lid van de schuttersvereniging (S.V.) Willem Tell. De huidige tijd is voor iedereen bijzonder, en als het gaat om sport- en clubwer...

dinsdag, 12 mei 2020

Lees verder

Amslod Drentse Fiets4Daagse schuift jaar op

Helaas gaat ook een streep door de 55e editie van Amslod Drentse Fiets4Daagse, door de verlenging van de coronamaatregelen tot 1 september. Het evenement zal worden verschoven naar 2021. Een def...

dinsdag, 28 april 2020

Lees verder
Willekeurige foto