.

.

 

.

Leven in de brouwerij: Het Arsenaal in Coevorden

In Het Arsenaal aan de Haven 4 in Coevorden komt weer leven in de brouwerij. De verschillende instellingen in dit monumentale pand openen weer de deuren. ‘’We zijn dolblij dat we weer mogen beginnen en ontvangen iedereen met veel plezier in Het Arsenaal’’. 

De bibliotheek is momenteel al open volgens reguliere openingstijden. Vanaf 2 juni zijn ook Stedelijk Museum Coevorden en Tourist Info geopend. De Historische Vereniging is alleen op afspraak geopend. U kunt contact opnemen met de Historische Vereniging via www.historischcoevorden.nl

Er worden aangepaste openingstijden gehanteerd door de verschillende Arsenaalinstellingen. Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen genomen. We reguleren het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het Arsenaal aanwezig is. Ook treffen we extra hygiëne-maatregelen, voor zowel het publiek als de medewerkers. Daarnaast zijn de instellingen verplicht om bezoekers te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Heeft u klachten, blijf dan thuis.

Aangepaste openingstijden:

 

Tourist Info

Bibliotheek

Stedelijk Museum

Maandag

13:00-17:00

10:00-17:00

Gesloten

Dinsdag

13:00-17:00

13:00-17:00

13:00-17:00

Woensdag

13:00-17:00

13:00-17:00

13:00-17:00

Donderdag

13:00-17:00

13:00-20:00

13:00-17:00

Vrijdag

13:00-17:00

13:00-17:00

13:00-17:00

Zaterdag

13:00-17:00

10:00-15:00

13:00-17:00

Zondag

Gesloten

Gesloten

12:00-17:00

 

In het kort. Wat zijn de belangrijkste veranderingen per instelling? 

Het museum
Bezoekers kunnen vanaf nu alleen online een kaartje kopen via de website van het museum. Er is dus geen kaartverkoop meer in het Arsenaal. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Let op! Neem wél uw museumkaart / vriendenpas mee naar het museum. De online reserveringen lopen via een tijdslot en er mogen maximaal 15 bezoekers tegelijkertijd in het museum zijn. We ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

De tentoonstelling ‘’Wapentuig in het Tuighuis’’ is verlengd tot en met 13 september 2020. Voor meer informatie en de speciale bezoekersvoorwaarden (i.v.m. corona) check: www.museumcoevorden.nl  (op de website van het museum is een speciale pagina met veel gestelde vragen te vinden). Of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bibliotheek
De bibliotheek is open op de momenten dat er personeel aanwezig is. Gebruik maken van selfservice buiten openingstijden is niet mogelijk. Er is een speciale looproute uitgezet en hygiënemaatregelen zijn volgens protocol getroffen. Op dit moment kan er geen gebruik gemaakt worden van computers, van de kopieerservice en worden er geen activiteiten georganiseerd voor groepen zoals het nieuwscafé, computercursussen en BoekStart. In de eerste week van juni gaat ook onze Bibliotheek in Sleen open volgens aangepaste openingstijden. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekcoevorden.nl en www.bibliotheeksleen.nl.

Magisch Drenthe

Tourist Info Coevorden heeft aangepaste openingstijden (zie bovenstaand schema). De veiligheid van de medewerkers en bezoekers staat voorop, daarom zijn er maatregelen genomen. Zo zijn er schermen geplaatst in de winkel en zijn er plekken waar desinfecterende zeep wordt uitgegeven. Betaal zoveel mogelijk met pin. Voor meer informatie check: www.magischdrenthe.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De medewerkers van Magisch Drenthe zijn ontzettend blij dat ze weer mensen mogen ontvangen, u bent van harte welkom!

Foto: Interieur Het Arsenaal (1e verdieping)

Geplaatst 2 juni 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel