.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Ook voor Eline Wierenga (18) voelt het bijzonder: Geslaagd zonder examen.Geen laatste schooldag, geen diploma-uitreiking en geen examenfeest. Het was ook voor Eline Wierenga een bijzonder laatste jaar van de HAVO-opleiding, met het vakkenpakket Natuur en Gezondheid. 

Eline Wierenga. Op 4 juni kreeg de 18-jarige Aaldenaar het verlossende belletje. "Ik wist al dat ik was geslaagd omdat ik er goed voor stond, ook al was dat nog niet officieel." 

Heel raar
Eline vertelt tegenover de redactie van O.E.K. hoe zij de laatste bijzondere maanden van de opleiding beleefde en waar zij zoal tegenaan liep. Zo vond ze het bijvoorbeeld niet altijd even gemakkelijk om vanuit huis les te krijgen. "Het laatste gedeelte van de HAVO-opleiding was heel raar, want ineens moesten we thuis toetsen maken en hebben we onze laatste schooldag gehad zonder daar bewust van te zijn dus hebben we nooit echt als klas afscheid van elkaar kunnen nemen. Dat was wel een vreemd en plotseling eind aan het schooljaar.”

Geen examenvrees
Aan de andere kant was er geen examenvrees en dat stelde Eline wel gerust. “Doordat er geen centraal examen was, waren de cijfers van de schoolonderzoeken bepalend. Deze cijfers zagen er prima uit. Ik was eigenlijk best wel nerveus voor het examen dus het was eerlijk gezegd ook wel een opluchting dat deze niet doorgingen…..”

Sportmarketing
Eline start in september met de opleiding Commerciële Economie op NHL Stenden in Emmen. “Deze opleiding duurt vier jaar. In het derde jaar moet ik een minor kiezen en mij lijkt sportmarketing dan wel heel interessant. Na afronding van de opleiding wil ik waarschijnlijk nog doorstuderen aan de universiteit om mij nog meer te verdiepen in marketing.”

Een specifieke droombaan heeft Eline nog niet echt voor ogen, maar gelet op haar passie voor sport - Eline is fanatiek wielrenster bij WSV Emmen en het MPE Cycling Team.- heeft werken in de sportsector op dit moment een sterke voorkeur

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 juni 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel