Artikel
Actie! Geef tijdschriften - groot of klein- een tweede leven

“Zonde om tijdschriften zomaar in de doos van het oud papier te laten zakken”. Het is een vreemde, bevreemdende, tijd waarin we momenteel leven. Bij het maken van dit stukje is niet bekend of gedaan kan worden wat hieronder wordt gevraagd…. Maatregel op maatregel, advies op advies….

Handen wassen, anderhalve meter afstand, horeca dicht, scholen en kinderopvang gesloten, sociale beperkingen, geen of minder bezoek in zorginstellingen ….

Woon je in onze dorpen, dan is er, tenminste tijdens het schrijven van dit stukje, nog enige bewegingsvrijheid. We hebben ruimte in en om de dorpen. We wonen niet met velen op elkaar.

“Woon je echter op het AZC, dan hakken de maatregelen er behoorlijk in. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen die niet naar school en opvang kunnen. Dan wordt het wel heel vol in je woonruimte”, dacht ik. “Zou je iets kunnen doen?”

Nee, niet persoonlijk. De sociale onthouding is ook hier leidend. Maar de mensen van het COA werken wel op het AZC, en aan hen werd een mail gestuurd. Met een tijdschrift-suggestie. En daarop kwam onderstaande mail terug:
“Tijdschriften zijn leuk inderdaad om door te bladeren, te lezen en voor kinderen om te knippen en te plakken. Dus tijdschriften gericht op kinderen als Donald Duck, Bobo zijn ook erg welkom. En voor volwassenen natuurlijk ook. Wij hebben die hier op het AZC niet.”

Afgesproken is met de COA-medewerker dat u tijdschriften die u over hebt, voor groot en klein, in soorten en maten, kunt inleveren bij Anke Kamman, Paasbergstraat 10, Aalden.
Dat kan ‘contactloos’: bij de voordeur rechts,  en dan naar de achterkant van het huis lopen. Daar is een afdak, waar ik een krat zal neerzetten. Als het krat zich inderdaad gaat vullen zal ik zorgen dat het naar het AZC wordt gebracht.

Klein gebaar, groot plezier.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 maart 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Vernieuwde fietsknooppuntennetwerk ook verkrijgbaar bij TIP punten Magisch Drenthe

Het fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd. Na 15 jaar is deze vernieuwing afgelopen winter doorgevoerd. Met deze fietsknooppunten kom je nog steeds langs de mooiste en bijzonderste plekken in Drenthe...

dinsdag, 2 juni 2020

Lees verder

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto