Artikel
Coronacrisis zet ook streep door paasvuren
Jeugdsoos Zweeloo schuift plannen voor groots paasvuur noodgedwongen een jaar op. Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, gaan de paasvuren in Drenthe dit jaar niet door. Dat heeft het Regionaal Beleidsteam afgelopen vrijdag besloten. In dat team werken de twaalf Drentse burgemeesters samen. Op veel plekken – ook in onze dorpen - zou de opbouw van paasvuren dit weekend beginnen, maar dat kan dus niet doorgaan. Ook teleurstellend nieuws voor de Jeugdsoos Zweeloo. Het bestuur had een groots paasvuur in de steigers staan, maar dat plan gaat nu een jaar de ijskast in. 

Begrip voor beslissing
De organisatie van het paasvuur was dit jaar door Dorpsbelangen Aalden en Dorpsbelangen Sweel in handen gelegd van de jeugdsoos in Zweeloo. Het bestuur moest er nog even niet aandenken om het evenement te annuleren, maar het bericht van afgelasting kwam niet als een verrassing. "Heel spijtig, maar uiteraard hebben we alle begrip voor deze beslissing"’, zegt bestuurslid Twan Jalving van de jeugdsoos.
Panklaar draaiboek
Het draaiboek was panklaar: zaterdagavond 11 april a.s. zou de bult bij ‘t Alterbarg in de hens gaan. De jeugdsoos wilde de jeugd en andere belangstellenden een prachtig schouwspel bieden. Voorafgaand aan het paasvuur stond er voor de leerlingen van de basisschool een fakkeloptocht op de rol. Vanaf de parkeerplaats bij ouderencentrum De Korenhof zou de stoet in optocht naar het paasvuur lopen.
Themafeest rond paasvuur
Twan Jalving laat weten dat dit jaar alles uit de kast zou worden gehaald om een veilig en vooral ook gezellig paasvuur te realiseren. Tientallen jongeren waren de afgelopen periode druk bezig om dit voor elkaar te krijgen. Ook stond voor 28 maart en 4 april een inzamelingsronde van snoeihout op de rol. Rondom het paasvuur zou een themafeest worden georganiseerd. Als de stapel vakkundig in de brand was gestoken, zou er gelegenheid zijn voor ontspanning en sociale contacten. Voor bezoekers zou een warme hap en drankjes worden geserveerd en verder was er dj ingehuurd voor de muzikale omlijsting. “Het beloofde een fraai schouwspel te worden. We hoopten op deze wijze als jeugdsoos een feel good gevoel te realiseren en een bijdrage te leveren aan een mooi folkloristisch gebeuren. Van uitstel komt bepaald geen afstel, want volgend jaar pakken we dit weer op”
Net als veel andere activiteiten gaat ook het paasvuur in onze dorpen dit jaar niet door. (Archieffoto: Monique Jonkman-Koolen)
Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 maart 2020
 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Vernieuwde fietsknooppuntennetwerk ook verkrijgbaar bij TIP punten Magisch Drenthe

Het fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd. Na 15 jaar is deze vernieuwing afgelopen winter doorgevoerd. Met deze fietsknooppunten kom je nog steeds langs de mooiste en bijzonderste plekken in Drenthe...

dinsdag, 2 juni 2020

Lees verder

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto