Artikel
Koninklijke onderscheiding voor Klaas Tiktak en Anita Klingenberg

Klaas Tiktak (74) en Anita Klingenberg (43) zijn afgelopen vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het tweetal krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De lintjesregen had dit jaar een ander karakter dan anders. Normaliter kregen Klaas en Anita het lintje op het gemeentehuis in Coevorden, in het bijzijn van familie en vrienden.

Ditmaal kregen ze 's ochtends bezoek van burgemeester Bert Bouwmeester. Met de mededeling dat "het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u te benoemen in Orde van Oranje-Nassau.” De nietsvermoedende Klaas en Anita waren er even stil van, maar ook bijzonder trots op de beloning voor wat ze jarenlang met veel toewijding voor de gemeenschap hebben gedaan.

Klaas en Anita zijn dan ook niet te missen figuren in de Zweeler gemeenschap. Nimmer wordt er tevergeefs een beroep op hun gedaan als het gaat om vrijwilligerswerk.

Klaas Tiktak : een initiator, kartrekker én organisator
Sinds eind jaren zestig is Klaas al actief op het gebied van sport. Hij is een initiator, kartrekker en organisator van diverse sportactiviteiten in de gemeente. Plezier hebben en samen sporten is zijn motto. Klaas zet zich in voor de Trimclub Zweeloo. Als begeleider en oefenmeester begeleidt hij zowel het heren- als damesteam. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het onderhoud van de trimbaan.

Niet alleen op de trimbaan is de actieve Aaldenaar te vinden. In de wintermaanden initieerde hij langlaufactiviteiten en wanneer er geen sneeuw lag, zette hij routes uit en begeleidde hij groepen tijdens de Nordic Walking lessen. Van 2004 tot afgelopen jaar was Tiktak ook verbonden aan de Vriendinnen Wandeltocht. Een jaarlijks terugkerend evenement waar bijna 1000 dames meelopen. Bij deze organisatie was hij het aanspreekpunt voor de routes, zorgde hij voor de inzet van de vrijwilligers en beheerde de financiën.

Ook de medemens die niet meer zelf actief kan sporten draagt hij een warm hart toe. Sinds een paar jaar is hij penningmeester en medeorganisator van het Duo Fietsen. Vrijwilligers worden ingepland en trekken samen met de bejaarden en hulpbehoevenden al fietsend de gemeente in. Eén keer per maand fietst Klaas Tiktak zelf mee.

Anita Klingenberg: een echte duizendpoot
Anita Klingenberg heeft zich ontpopt als een echte duizendpoot. De 43-jarige inwoner van Zweeloo zet zich al jaren belangeloos in voor de Zweeler gemeenschap. Niet alleen op cultureel gebied maar ook op sociaal, sportief en maatschappelijk gebied. Anita weet mensen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren, maar draagt zelf ook haar steentje bij.

In de jaren ’90 is ze als bestuurslid toegetreden tot de Werkgroep Jongeren Dag (WJD), organisator van Sweelpop. Sinds 2002 is Anita secretaris van het Plaatselijk Comité Zuidenveld Zweeloo en van 2005 tot 2010 is Anita secretaris geweest van Peuterspeelzaal “Oes Speulplekkien”. Hier werkte ze ook mee aan het maken van de schoolkrant “Peuterpret”. Zowel bij het Zwembad Zweeloo en bij vv Sweel is ze een van de betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Dit varieert van coach langs de lijn tot kassabeheer, schoonmaakwerkzaamheden.

Haar communicatievaardigheden zet Anita ook in bij Stichting De Spil. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd bij het binnenhalen van subsidies bestemd voor het opknappen en moderniseren van het gebouw en de inrichting ervan.

De fysieke uitreiking van de lintjes vindt op een later moment plaats. Wanneer dat is, hangt van het verloop van de coronacrisis af.

 Foto's: Alieke Eising

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 april 2020

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Vernieuwde fietsknooppuntennetwerk ook verkrijgbaar bij TIP punten Magisch Drenthe

Het fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd. Na 15 jaar is deze vernieuwing afgelopen winter doorgevoerd. Met deze fietsknooppunten kom je nog steeds langs de mooiste en bijzonderste plekken in Drenthe...

dinsdag, 2 juni 2020

Lees verder

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto