Artikel
Prachtig corona-initiatief:

Jeugdsoos Zweeloo lapt ramen van De Korenhof. Een actie die verbindt, dat is het corona-initiatief dat op Koningsdag in Aalden door leden van de  jeugdsoos Zweeloo tot uitvoering werd gebracht. Ze ontpopten zich als volleerd glazenwassers. Alle ramen van de Korenhof zien er dankzij de nijvere leden van de jeugdsoos weer spik en span uit: ‘jong geleerd, oud gedaan…!’

Het was een grote verrassing voor de bewoners van De Korenhof. Ze waardeerden het dat de soosleden de handen uit de mouwen staken om de ramen te lappen. Ze bezorgden de bewoners niet alleen schone ramen, maar ook een vrolijke ontmoeting tijdens deze eenzame coronatijd. 

“Ik vond het geweldig, wat mooi dat de jeugdsoos dit voor ons op touw heeft gezet! Het is echt een bijzondere Koningsdag”, aldus een tevreden bewoner.

Ook bestuurslid Twan Jalving van de jeugdsoos reageerde opgetogen. “Het was heel mooi om te zien dat de ouderen dit initiatief waardeerden. We willen graag zichtbaar zijn en een bijdrage leveren aan verbinding in onze gemeenschap. Juist in deze tijd is dat heel belangrijk.”

Voorafgaande aan het glazenwassen klonk bij De Korenhof het Wilhelmus, dat gespeeld werd door Job Zijnge en Anneke Venema-Wesseling.

Leden van de jeugdsoos Zweeloo brachten op Koningsdag een werkbezoek aan ouderencentrum De Korenhof. Ze ontpopten zich als volleerd glazenwassers.

Uiteraard mag op de verjaardag van de koning een gebakje niet ontbreken. Verder trakteerde Daan’s Snackmobiel op heerlijke ijsjes.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 april 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Sloop en nieuwbouw woningen Molenwijk 1 t/m 4

Woningcorporatie Woonservice is van plan om de verouderde 2-onder- 1 kap huurwoningen aan de Molenwijk in Aalden (nrs. 1 t/m 4) te slopen. Er komt nieuwbouw in de vorm van wed...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Hoe staat het met de nieuwbouwprojecten in Aalden?

Hoe staat het met de nieuwbouwprojecten in Aalden? Ook in Drenthe gaan bestaande huizen nu als sneeuw voor de zon tegen recordprijzen van de hand. De prijsstijging is in onze contrei...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Brigitte Witvoet, aan het werk in een mannenbolwerk

Een carrière in het groen bleek voor Brigitte Witvoet uit Aalden een schot in de roos. ,,Het is ontzettend leuk werk en ik voel me er helemaal thuis.” Een gesprek met Bri...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto