.

.

 

.

Sloop en nieuwbouw woningen Molenwijk 1 t/m 4

Woningcorporatie Woonservice is van plan om de verouderde 2-onder- 1 kap huurwoningen aan de Molenwijk in Aalden (nrs. 1 t/m 4) te slopen. Er komt nieuwbouw in de vorm van wederom 2 blokjes van 2 woningen voor terug. Onduidelijk is nog wanneer met de sloopwerkzaamheden wordt begonnen.

Dit bericht kregen de huidige bewoners onlangs te horen van hun verhuurder. De woningen aan de Molenwijk 1 t/m 4 zijn inmiddels bijna zeventig jaar oud. En hoewel de woningen in de afgelopen decennia wel een aantal keer zijn opgeknapt, zijn ook die renovatierondes gedateerd. Daarmee voldoen de woningen qua wooncomfort en duurzaamheid niet meer aan de eisen van deze tijd, stelt Woonservice

Telefonisch bevestigt Woonservice dat de relatief hoge kosten van renovatie niet opwegen tegen de kosten van nieuwbouw. Vandaar het voornemen om de huidige vier woningen te vervangen door vier nieuwe duurzame woningen. Wanneer daadwerkelijk met de sloop wordt gestart, kon Woonservice niet aangeven. Wel wordt verzekerd dat in de loop van dit jaar overleg zal plaatsvinden met de bewoners over de komende sloop en nieuwbouw. 

Deze vier woningen aan de Molenwijk in Aalden vallen binnen afzienbare termijn ten prooi aan de slopershamer. (Foto: Geert Reintsema)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 augustus 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel