Artikel
Ambulancepost naast brandweerkazerne Zweeloo
UMCG Ambulancezorg heeft een ambulancepost gehuisvest naast de brandweerkazerne in Zweeloo. Deze extra ambulance wordt onder meer ingezet om de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal op te vangen. UMCG Ambulancezorg wil met de extra post in Zweeloo de aanrijtijden verkorten. 

Woordvoerder Japke Grit van UMCG Ambulancezorg laat weten dat ernaar gestreefd wordt om binnen vijftien minuten na melding bij een noodgeval ter plaatse te zijn. "In Zweeloo hebben we nabij de brandweerkazerne een strategische plek in de regio beschikbaar waar de ambulance kan worden gestationeerd en waar we in noodgevallen snel kunnen uitrukken." Er wordt gestart met een avonddienst, van 15:00 uur tot 23:00 uur. “De ontwikkelingen worden continue gemonitord. We streven ernaar dat de diensten vanaf de nieuwe locatie in Zweeloo gaandeweg verder worden uitgebreid.”

Een nieuwe ambulance 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 mei 2020

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Vernieuwde fietsknooppuntennetwerk ook verkrijgbaar bij TIP punten Magisch Drenthe

Het fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd. Na 15 jaar is deze vernieuwing afgelopen winter doorgevoerd. Met deze fietsknooppunten kom je nog steeds langs de mooiste en bijzonderste plekken in Drenthe...

dinsdag, 2 juni 2020

Lees verder

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto