.

.

 

.

Niet mijden, maar spreiden....

Wijziging dienstregeling vanaf hub Zweeloo met ingang van 17 augustus 2020!  Niet mijden, maar spreiden.....  Met deze oproep is iedereen weer welkom in het OV. En dat is mooi, want vaker de auto laten staan en verder met fiets of OV is beter voor natuur en milieu, en dus het leefklimaat in ons mooie Drenthe.

Om die spreiding beter mogelijk te maken heeft het OV-bureau de dienstregeling met ingang van deze week gewijzigd. En, eerlijk gezegd, dat is niet helemaal ongunstig voor degenen die vanaf hub Zweeloo naar of van Emmen (binnen een kwartier ben je hartje stad en je betaalt geen parkeerkosten) of naar en van Zwolle (en verder) reizen.

Hoe zit dat?
In de dienstregeling voor de zomervakantie vertrokken lijn 22 (naar Assen via Beilen) en 27 (naar Emmen of naar Hoogeveen via Oosterhesselen) rond kwart over het hele uur, met in de spits ’s morgens en ’s middags extra ritten rond kwart voor het hele uur. Lijn 25 (naar Coevorden) reed een paar keer ’s morgens en een paar keer ’s middags en vertrok dan op het halve uur.

In de praktijk betekende dit dat je de hele dag 1x per uur van en naar Emmen en van en naar Zwolle kon rijden en in de spits 2x per uur. Om station Zwolle te bereiken maakte het weinig uit of je met de bus naar Emmen, Beilen of Hoogeveen ging. Vertrek- en aankomsttijden waren nagenoeg gelijk. Het verschil zat hem in de tijd (en afhankelijk van je abonnement dus ook in de kosten) die je in de bus dan wel de trein doorbracht. De snelste route was via station Coevorden, omdat daar de aansluiting op de trein naar Zwolle heel goed was. Helaas reed lijn 25 maar een 6 keer per dag.

Wat gaat er met ingang van 17 augustus veranderen?

A.      Lijn 27 rijdt de hele dag nog maar 1x per uur, naar Emmen en naar Hoogeveen, maar begint wel vroeger

B.      Lijn 22 rijdt nu de hele dag tot halverwege de avond door naar Emmen (voorheen alleen in de spits) en de standaard vertrektijd verandert van kwart over het hele uur naar kwart voor het hele uur voor zowel  richting Beilen als Emmen

C.      Lijn 25 gaat vaker rijden (met 8-persoonsbusje), start ’s morgens eerder en gaat tot later in de middag door en de vertrektijd verschuift een kwartier.

Wat betekent dat voor de reiziger vanaf hub Zweeloo?

1.      Je kunt nu de hele dag door tot ruim na de avondspits elk half uur met de bus naar en van Emmen reizen en daarna tot middernacht 1x per uur.

2.      Je kunt nu de hele dag door tot ruim na de avondspits minimaal 2x per uur naar en van station Zwolle reizen en daarna 1x per uur

3.      Je kunt nu overdag de hele dag door uur elk uur rechtstreeks met lijn 25 naar en van Coevorden (via Oosterhesselen).

Check voor de exacte tijden en nog een paar extra bussen tijdens de spits en alle andere reisroutes de reisplanner en laat je verrassen door alle nieuwe mogelijkheden! Zweeloo Digitaal wenst je een goede reis!

Heb je op- of aanmerkingen of suggesties ter verbetering geef deze dan door aan Willy-Anne van Stiphout (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij is lid van het Consumentenplatform OV-Drenthe.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 augustus 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel