Artikel
Zweeler over ver….
Echtpaar Fons en Jopie van den Berkt viert 65-jarig briljanten huwelijksjubileum. Het had vorige week voor het echtpaar Fons en Jopie van den Berkt een drukke dag moeten worden met veel taart, bezoek en een familiediner als afsluiting. De viering van het 65-jarig huwelijksfeest van de beide oud-Aaldenaren pakte door het coronaprotocol echter iets anders uit.

Familiediner nog tegoed 

Taart stond op tafel, maar bezoek kwam er - behalve de naaste familie - niet. Ook het familiediner kon in de ijskast. De stemming was er bij de jubilarissen niet minder om. ,,Wat in het vat zit verzuurt niet en dat etentje gaan we zeker inhalen. We hebben ondanks alles een gezellige dag gehad”, zegt Jopie van den Berkt, die vrijdag (22 mei) haar 87e verjaardag viert.

Prachtige stek in Aalden
Het echtpaar trouwde in 1955 in Bussum, waar de  88-jarige Fons eerst als banketbakker en later in overheidsdienst als reizend kok op een internaat werkte. Toen Fons van den Berkt als kok op het internaat in Aalden ging werken, verhuisde het echtpaar naar Drenthe. In Aalden – om precies te zijn aan de Meester Benninkstraat - hebben Fons en Jopie liefst 62 jaar gewoond. “We hadden daar een prachtige stek en mooie buurt, maar we keken de laatste jaren ook richting de nabije toekomst. Je kunt star blijven vasthouden aan ‘ons vertrouwde huis’ in het hartje van het Aalden en daarmee de controle houden op het eigen leven, maar de zelfredzaamheid heeft wel zijn grenzen. Dat besef was er terdege. Een verhuizing naar een beschutte woonplek was dan ook een serieuze optie en die stap hebben we zonder vrees genomen.”

Ron of kleinzoon Kevin gooit elke ochtend een krant op het balkon.

Vorig jaar betrokken Fons en Jopie een appartement aan het Valkenveld in de Rietlanden in Emmen. ,,We zijn niet zo mobiel meer en wonen nu op loopafstand van onze zoon Ron. Hij werkt in het winkelcentrum onder ons. Ideaal, want zo kan hij – of onze kleinzoon Kevin - elke ochtend even een krant op het balkon gooien.”

Over het hoogtepunt in hun 65-jarige geschiedenis zijn de twee het roerend met elkaar eens. "Ons grootste rijkdom zijn onze twee zoons René en Ron en hun gezinnen. Zij staan altijd voor ons klaar!” (Bron: Emmer Courant)

Fons en Jopie van den Berkt vierden afgelopen week het briljanten huwelijksjubileum. Het echtpaar heeft 62 jaar in Aalden gewoond. Foto: Maron van den Berkt)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 19 mei 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Vernieuwde fietsknooppuntennetwerk ook verkrijgbaar bij TIP punten Magisch Drenthe

Het fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd. Na 15 jaar is deze vernieuwing afgelopen winter doorgevoerd. Met deze fietsknooppunten kom je nog steeds langs de mooiste en bijzonderste plekken in Drenthe...

dinsdag, 2 juni 2020

Lees verder

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto