Artikel
Samenwerking vv Sweel en stichting ‘t Alterbarg leidt tot nieuwe speeltuin

Het speeltuintje rondom de voetbalvelden voldeed niet meer aan de huidige eisen. De indertijd veelal gekregen speeltoestellen waren verouderd en aan vervanging toe.

Kwaliteit en uitstraling
In een samenwerking tussen vv Sweel en stichting ’t Alterbarg werd een commissie ingesteld, bestaande uit Gerwin Tiems, René Lanting, Hilde Rotmensen, Anoek van der Weide en Bernd Hollander. “Wij wilden iets wat qua uitstraling past bij de uitstraling van het voetbalveld en de speellocatie (tussen de bomen), daarom is gekozen voor houten speeltoestellen. René heeft een ontwerp gemaakt en Gerwin – bekend in de recreatiebranche – heeft een aantal offertes opgevraagd. De uiteindelijk keuze is gemaakt op basis van kwaliteit in combinatie met uitstraling; het speciale Acacia Robinia hout past daar perfect bij en is duurzaam.”

Financiën
De financiën vormden uiteraard een ander punt, en gelden werden ook elders gezocht én gevonden: bijdragen werden verkregen van Gemeente Coevorden, Rabobank Het Drentse Land (Stimuleringsfonds), Dorpsbudget Dorpsbelangen Zweeloo, Dorpsbudget Dorpsbelangen Aalden, het Buurtfonds van Woonservice Drenthe en er was nog geld over van een indertijd gehouden Kerstactie.

Vrijwilligers
Groenploeg Het leverende bedrijf Acacia Robinia en loon- en kraanbedrijf Snoeijing plaatsten met behulp van vrijwilligers van de Groenploeg van ’t Alterbarg en aanverwanten in week 23, nadat al eerder de oude spullen waren verwijderd, de nieuwe speeltoestellen. “Er wordt binnenkort nog valzand rond de speeltoestellen gestort. Wanneer dit er ligt, mag de speeltuin in gebruik worden genomen, nadat alles gecontroleerd is,” aldus een woordvoerder. En dan is het speelTUINTJE veranderd in een ware speelTUIN.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 juni 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

“Wat moet ik doen deze zomer……?”

Medewerkers TIP-kantoor in Aalden geven het antwoord! Geen verre reis naar het buitenland dit jaar: Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land. Dat is ook goed te merken bij het Tou...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Strikzitt’n

Zweeloo maakt opnieuw kennis met een bijzonder kampioenschap: Strikzitt’n. Zaterdag 29 augustus a.s. vanaf 19.30 uur bij grand-café LiBo in Aalden gaat het gebeuren…..! Zo bizar als Finland met zijn kampioe...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen. Dankzij het ambitieus bouwpla...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto