Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!

Ook voor Eline Wierenga (18) voelt het bijzonder: Geslaagd zonder examen.Geen laatste schooldag, geen diploma-uitreiking en geen examenfeest. Het was ook voor Eline Wierenga een bijzonder laatste jaar van de HAVO-opleiding, met het vakkenpakket Natuur en Gezondheid. 

Eline Wierenga. Op 4 juni kreeg de 18-jarige Aaldenaar het verlossende belletje. "Ik wist al dat ik was geslaagd omdat ik er goed voor stond, ook al was dat nog niet officieel." 

Heel raar
Eline vertelt tegenover de redactie van O.E.K. hoe zij de laatste bijzondere maanden van de opleiding beleefde en waar zij zoal tegenaan liep. Zo vond ze het bijvoorbeeld niet altijd even gemakkelijk om vanuit huis les te krijgen. "Het laatste gedeelte van de HAVO-opleiding was heel raar, want ineens moesten we thuis toetsen maken en hebben we onze laatste schooldag gehad zonder daar bewust van te zijn dus hebben we nooit echt als klas afscheid van elkaar kunnen nemen. Dat was wel een vreemd en plotseling eind aan het schooljaar.”

Geen examenvrees
Aan de andere kant was er geen examenvrees en dat stelde Eline wel gerust. “Doordat er geen centraal examen was, waren de cijfers van de schoolonderzoeken bepalend. Deze cijfers zagen er prima uit. Ik was eigenlijk best wel nerveus voor het examen dus het was eerlijk gezegd ook wel een opluchting dat deze niet doorgingen…..”

Sportmarketing
Eline start in september met de opleiding Commerciële Economie op NHL Stenden in Emmen. “Deze opleiding duurt vier jaar. In het derde jaar moet ik een minor kiezen en mij lijkt sportmarketing dan wel heel interessant. Na afronding van de opleiding wil ik waarschijnlijk nog doorstuderen aan de universiteit om mij nog meer te verdiepen in marketing.”

Een specifieke droombaan heeft Eline nog niet echt voor ogen, maar gelet op haar passie voor sport - Eline is fanatiek wielrenster bij WSV Emmen en het MPE Cycling Team.- heeft werken in de sportsector op dit moment een sterke voorkeur

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 juni 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

“Wat moet ik doen deze zomer……?”

Medewerkers TIP-kantoor in Aalden geven het antwoord! Geen verre reis naar het buitenland dit jaar: Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land. Dat is ook goed te merken bij het Tou...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Strikzitt’n

Zweeloo maakt opnieuw kennis met een bijzonder kampioenschap: Strikzitt’n. Zaterdag 29 augustus a.s. vanaf 19.30 uur bij grand-café LiBo in Aalden gaat het gebeuren…..! Zo bizar als Finland met zijn kampioe...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen. Dankzij het ambitieus bouwpla...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto