Artikel
Stichting ’t Alterbarg zet volgende stap in verbeteren sportaccommodatie

Sportpark ’t Alterbarg staat aan de vooravond van een aanzienlijke kwaliteitsverbetering. Naast vernieuwing van de velden krijgt het sportpark ook duurzame en energiezuinige LED-sportveldverlichting. Dat geldt voor zowel het hoofdveld, veld 2 als de trainingsvelden. De uitvoering daarvan start nog deze maand. 

Kwaliteitsverbetering is een continu proces waarin de stichting – samen met de gemeente Coevorden - op vele manieren investeert. Aanvankelijk was er ook in Zweeloo belangstelling voor een kunstgrasveld. Hoge kosten, aantrekkelijker alternatieven, de voorkeur om op echt gras te spelen en het feit dat kunstgras niet duurzaam is, veranderde bij de stichting en het clubbestuur van vv Sweel de vraag. De uitkomst is de aanleg van een O2 veld.

Aanleg O2 veld  De aanleg van een O2 veld biedt vv Sweel de mogelijkheid om het voetbalveld veelvuldig te gebruiken, zonder dat dit direct ten koste gaat van de grasmat. Door de toevoeging van lava aan het zand treedt er geen verdichting op en blijft de toplaag luchtig en stabiel. Hierdoor neemt het aantal speeluren op een O2 veld aanzienlijk toe ten aanzien van de normale grasvelden.

vv Sweel blijft dus voetballen op natuurgras. Een goed onderhouden grasmat is bij uitstek het ideale voetbalveld. Dat vergt tijd, de juiste middelen, cultuurtechnische kennis en verstand van zaken, maar dat is in goede handen van de veelgeprezen groenploeg van ’t Alterbarg.

Zelfwerkzaamheid   Voorzitter Harry Kuipers benadrukt dat de afhankelijkheid van vrijwilligers de komende jaren nog groter gaat worden. “Zelfwerkzaamheid zal steeds meer vereist worden. De fantastische groep vrijwilligers die nu al onderdeel uitmaken van de Groenploeg zijn al van onschatbare waarde en dat zal in de toekomst alleen maar gaan toenemen.”

Fase 2    De stichting kijkt inmiddels reikhalzend uit naar de uitvoering van fase 2: de gedateerde accommodatie van de oude kleedruimten worden dan gepimpt en gemoderniseerd. Ook zal er een moderne en bovenal duurzame technische installatie geplaatst worden, zodat we ook in dat opzicht bijdragen aan het groene karakter”, schetst Harry het plan van aanpak.

De stichting wil met medewerking van de gemeente na uitvoering van fase 1 snel doorpakken. De bedoeling is dat er volgend jaar begonnen wordt met de werkzaamheden van fase 2. De coronaperikelen kunnen echter nog roet in het eten gooien, maar Harry Kuipers hoopt en verwacht dat de handtekeningen voor fase 2 op korte termijn kunnen worden gezet.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 juni 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Ruud Nijman (20) keert bij vv Sweel terug op het oude nest

Ruud Nijman (20) keert bij vv Sweel terug op het oude nest.Ruud Nijman keert dit seizoen terug op het oude nest. Na een avontuur bij DZOH en Drenthina staat de bel...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Streekderby Sweel - Sleen blijft toch in ere....!

De streekderby tussen Sweel en Sleen blijft toch in ere….de beide hoofdmachten treffen elkaar op zondag 6 september a.s. in de voorronde van het noordelijk districtsbekertoernooi. Dat heeft de loting uitgewe...

dinsdag, 28 juli 2020

Lees verder

Jarno Rotgers over competitie-indeling:

“Onbekend maakt onbemind, maar we treden het avontuur in de 3e klasse D met open vizier tegemoet” Het is een kleine domper op de feestvreugde, want Jarno Rotgers heeft de competitie-i...

dinsdag, 14 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto