.

.

 

.

TastyBasics uit Aalden wint Jaarprijs Goede Voeding 2020

Landelijke erkenning voor koploper in gezonde voeding. TastyBasics is met haar Muesli Noten & Pitten de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020. De titel is een onderscheiding voor de waardevolle bijdrage die het bedrijf uit Aalden levert aan het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.

Daarbij wordt het patroon van bewerkte voeding met lege calorieën doorbroken.

Rijk aan essentiële voedingsstoffen
TastyBasics Muesli Noten & Pitten, verkrijgbaar bij Albert Heijn, heeft volgens de vakjury een laag gehalte aan koolhydraten en is rijk aan vezels, eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen. Daarnaast vindt de jury het ‘een smakelijke muesli die in een gezond voedingspatroon past’. 

Met het winnen van de Jaarprijs Goede Voeding laat TastyBasics de Mini Pizza Wraps van PLUS en het Eiwitrijk ontbijt van BonDuo achter zich.

Erkenning naar belangrijke stap voor ‘nieuw normaal’ in voedsel
De vakjury heeft in de eindbeoordeling de uitkomst van de publieksstemming meegewogen. De Muesli Noten & Pitten kreeg daarin de meeste stemmen. Jan Buining, oprichter van TastyBasics en ambassadeur voor gezonde en duurzame voeding: “Een groter compliment van de vakjury en het publiek hadden wij niet kunnen krijgen voor onze muesli. We zijn trots dat onze no-nonsense ‘back to basics-aanpak’ erkenning krijgt binnen de voedingsindustrie.”

Gezonde keuze
Jan Buining vervolgt: “Wij zetten ons met TastyBasics elke dag vol passie in om de consument gemakkelijker een gezonde keuze te laten maken. In de alledaagse supermarktsafari is dat niet gemakkelijk. Meer dan de helft van de dagelijkse calorieën zijn, door gebruik van bijvoorbeeld suiker, zetmeel en witte bloem, ontdaan van essentiële voedingsstoffen. Willen we een echt gezonde samenleving, dan zullen we het productieproces flink onder handen moeten nemen. Met deze prijs hopen we ook andere bedrijven te inspireren om hier stappen in te zetten.”

Over de Jaarprijs Goede Voeding
De Jaarprijs Goede Voeding wordt dit jaar uitgegeven door Voeding NU en VMT en is 22 jaar geleden opgericht door het Voedingscentrum. De prijs is bedoeld om inmovatie binnen bestaande bedrijven in de levensmiddelenindustrie te stimuleren om producten te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van het voedingspatroon. Dit jaar zijn er 35 producten ingezonden voor de Jaarprijs Goede Voeding. 

Meer informatie: www.tastybasics.nl.

Jurylid Hans Kraak (links) reikt de Jaarprijs Goede Voeding 2020 uit aan Jan Buining (midden) en team TastyBasics.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 september 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel