Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!

William, Joris en Runar met vlag en wimpel geslaagd! Voor William Klingenberg (18) was tweetalig atheneum a piece of cake! William Klingenberg volgde de afgelopen zes jaar aan het Carmelcollege in Emmen het tweetalig atheneum (tt-a). Tijdens deze tweetalige opleiding leerde William meer dan goed Engels.

                           William Klingenberg, Joris Janse en Runar Vorsteveld

“Je maakt ook kennis met andere landen en culturen. Mensen die heel anders zijn dan jij ga je beter begrijpen.”William kreeg alle vakken die bij het atheneum hoorden. “Nederlands volgde ik natuurlijk in het Nederlands; bij de rest van de vakken was de spreektaal Engels. Geen nood aan de man: als ik of de leraar elkaar écht niet snapten mocht het in het eerste jaar best even in het Nederlands”, zegt William. Engels gaat hem inmiddels net zo gemakkelijk af als Nederlands. "Engels is a piece of cake!”

Zijn schriftelijke examens gingen uiteindelijk niet door, maar dat vond William eigenlijk niet zo erg. “De laatste tentamenweek was bepalend voor mijn eindcijfers. En ik stond er al goed voor, dus ik wist eigenlijk al sinds begin april dat ik geslaagd was. Ik vind het wel jammer dat ik geen gala heb, want zo kan ik deze mooie periode niet passend afsluiten. Wel is er 2 juli op school nog een informele bijeenkomst waar ook de diploma’s zullen worden uitgereikt. Mogelijk komt er ook nog een vierde Engels certificaat bij, maar daar heb ik de uitslag nog niet van binnen.”

William gaat na de zomervakantie Rechten studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Over zijn loopbaan is hij nog aan het dubben. “Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik heb daarom bewust voor algemeen recht gekozen, zodat ik nog alle kanten op kan.” 

Joris Janse (18) kiest na HAVO voor de Lerarenopleiding

Ook bij Joris Janse ging de vlag in top. De 18-jarige inwoner van Aalden heeft in mei de HAVO-opleiding met goed gevolg afgerond, “Na de basisschool ben ik eerst naar het VWO gegaan, maar ben in het vierde jaar afgestroomd naar HAVO. Het laatste gedeelte van het schooljaar vond ik lastig, aangezien je alles online alles moet doen en je daar natuurlijk niet aan gewend bent. Gelukkig resteerde voor mij nog één toet en was ik klaar met de opleiding. Ben heel blij dat ik het diploma nu in handen heb. Mijn droombaan op het moment is leraar op een basisschool. Joris ziet het al helemaal voor zich. Hij wil een aardige, behulpzame leerkracht zijn en kinderen laten weten dat ze altijd bij hem terecht kunnen. Daarom start Joris in september vol overtuiging met de lerarenopleiding (PABO).

Runar Vorsteveld (16) zet zijn zinnen op baan in maatschappelijke zorg

Runar Vorsteveld slaagde afgelopen maand aan het Esdal College in Oosterhesselen voor de.

vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg. De 16-jarige Aaldenaar volgde in het kader van deze opleiding een maatschappelijk stage bij Molecaten Kuierpad in Wezuperbrug en supermarkt COOP Weggen.

“Het laatste gedeelte van het schooljaar was wel bijzonder. Ineens niet meer naar school.

Geen gala en geen examenstunt…... We hebben online toetsen gedaan en we moesten thuis werkstukken maken, maar van examenvrees is nooit sprake geweest. Donderdag 4 juni kwamen er leraren langs om te vertellen dat ik geslaagd was. Iedereen kreeg een ontbijtje van school. Heel mooi dat ik geslaagd ben, maar ik had deze schoolperiode wel graag op een feestelijke wijze willen afronden.”

Na de zomer start Runar op het Drenthe College in Emmen met de 3-jarige opleiding “Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.” Ik wil graag een baan in de maatschappelijk zorg, waar ik mensen in kwetsbare posities kan helpen en ondersteunen.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 23 juni 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

“Wat moet ik doen deze zomer……?”

Medewerkers TIP-kantoor in Aalden geven het antwoord! Geen verre reis naar het buitenland dit jaar: Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land. Dat is ook goed te merken bij het Tou...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Strikzitt’n

Zweeloo maakt opnieuw kennis met een bijzonder kampioenschap: Strikzitt’n. Zaterdag 29 augustus a.s. vanaf 19.30 uur bij grand-café LiBo in Aalden gaat het gebeuren…..! Zo bizar als Finland met zijn kampioe...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen. Dankzij het ambitieus bouwpla...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto