.

.

 

.

Bewoners AZC Zweeloo leveren bijdrage aan schoon milieu

De bewoners van het AZC Zweeloo verrichten allerlei hand- en spandiensten op de locatie aan het Witte Zandpad in Aalden, maar binnenkort ook daarbuiten. In de recreatiezaal, het magazijn, de fietswerkplaats ; overal steken ze de handen uit de mouwen. De bewoners ruimen ook zwerfvuil op, ondersteunen bij het groenonderhoud en doen mee aan sport- en spelactiviteiten.

Omgekeerd helpen vrijwilligers uit onze dorpen ook mee bij de activiteiten in het AZC. In de toekomst wil het AZC nóg nadrukkelijker de verbinding zoeken met de gemeenschap. In OEK zullen we dit regelmatig onder de aandacht brengen. In deze editie belichten we de Milieustraat op het AZC.

Bewoners AZC Zweeloo leveren bijdrage aan schoon milieu
Het AZC Zweeloo is sinds kort gestart met het creëren van een eigen milieustraat. Dankzij dit initiatief probeert men zoveel mogelijk huisvuil te scheiden. Van etensresten wordt compost gemaakt, plastic wordt apart ingezameld en ingeleverd bij de Coop. Verder worden aluminium blikjes en ijzer bevattende materialen apart ingezameld.

Ook oud papier wordt gescheiden en dit komt ten goede aan de scholen. Verder worden ook plastic doppen (van flessen, melkpakken, etc) ingezameld, dit in samenwerking met doppenverzamelaar Henk Bruser uit Aalden. De opbrengst van de doppen gaat naar de opleiding van blindengeleidehonden.

Bakfiets gemeente Coevorden
De gemeente Coevorden waardeert dit initiatief en heeft het AZC afgelopen week een bakfiets beschikbaar gesteld. Dankzij deze nieuwe aanwinst gaan de bewoners van het AZC aan de slag om zwerfvuil in de Zweeler dorpen op te ruimen. Op deze manier willen de AZC-bewoners iets terug doen voor de gemeenschap. Mocht er ergens zwerfvuil liggen dan kan men een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze melding wordt dan zo snel mogelijk opgepakt. We zitten inmiddels in de herfst en dit jaargetijde zal er weer veel blad van de bomen dwarrelen. Mochten er buurtbewoners zijn die moeite hebben de tuin bladvrij te krijgen, dan kan men mailen naar het bovenstaande emailadres.

Verder heeft het AZC de beschikking over een eigen fietsenwerkplaats. De reparateurs proberen bewoners met een veilige fiets de weg op te laten gaan. Heeft u nog een oude fiets in het schuurtje staan, waar u geen gebruik meer van maakt? Dan kunt u deze naar het AZC brengen. De fietsenmakers zijn er blij mee en knappen de fietsen op, zodat de bewoners er weer op een veilige manier gebruik van kunnen maken.

Heeft u nog andere ideeën, laat het ons weten! Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aukje, Nick en Daniëlle.

De gemeente Coevorden stelt een bakfiets beschikbaar voor het opruimen van zwerfafval. Op de foto v.l.n.r. Artur, Abdulrazzaq, Klaas Mulder (Teamleider Openbare Ruimte Noord gemeente Coevorden) en doppenverzamelaar Henk Bruser. (Foto: AZC Zweeloo)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 oktober 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel