Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalidatieverpleegkundige.

                                              Renate Pol

Renate Pol moest aan het eind van de rit nog even flink gas geven, maar uiteindelijk slaagde de 16-jarige Aaldenaar op het Esdal College in Emmen met een prima cijferlijst voor het MAVO-diploma. “Ik heb in het begin van het examenjaar niet echt geknald tijdens de tentamens, zeg maar. Achteraf gezien had ik dat beter wel kunnen doen. Maar ja, dat is achteraf. Gelukkig is het allemaal wel goed gekomen. Al was er wel de nodige spanning en stress toen ik hoorde dat het examen niet door zou gaan, want ik had gedacht met het centraal schriftelijk examen in ieder geval een paar vakken op te halen."
Bewuste keuze
Renate had met scheikunde, Nederlands, Engels, Maatschappijleer en Wiskunde een behoorlijk pittig vakkenpakket, maar dat was een bewuste keuze. Ze heeft daarmee voorgesorteerd op de vervolgopleiding. Renate start na de zomervakantie met de driejarige opleiding Sport & Bewegen aan het Drenthe College in Emmen. 

Een opleiding die bij de sportieve Renate past. “Ik wil straks graag met mensen werken en ik wil proberen om op termijn de studie fysiotherapie tot een goed eind te brengen. De opleiding Sport & Bewegen is al een mooie opstap om dat doel te bereiken. Een toekomst in het werkveld van revalidatieverpleegkundige en bewegingscoördinator is haar uiteindelijke doel. “Het lijkt me dankbaar werk om patiënten die herstellen van een operatie weer vertrouwd te maken met bewegen en sport. En niet alleen tijdens, maar ook na afloop van het revalidatieproces. Het zou mooi zijn dat patiënten ook in het dagelijks leven voldoende blijven bewegen en sporten."
Goede voorbeeld
Renate geeft zelf het goede voorbeeld. Ze speelt in Dames 3 van volleybalvereniging Sleen en trekt ook regelmatig de hardloopschoenen aan. In haar vrije tijd is ze werkzaam bij Landal Aelderholt en het Tramlokaal in Meppen.
 
Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 juli 2020
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

“Wat moet ik doen deze zomer……?”

Medewerkers TIP-kantoor in Aalden geven het antwoord! Geen verre reis naar het buitenland dit jaar: Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land. Dat is ook goed te merken bij het Tou...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Strikzitt’n

Zweeloo maakt opnieuw kennis met een bijzonder kampioenschap: Strikzitt’n. Zaterdag 29 augustus a.s. vanaf 19.30 uur bij grand-café LiBo in Aalden gaat het gebeuren…..! Zo bizar als Finland met zijn kampioe...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen. Dankzij het ambitieus bouwpla...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto