.

.

 

.

Floris de Wever en Gert van der Kooi willen mooi hoofdstuk aan Kruisstraat 21 toevoegen

Na ruim 27 jaar wijzigt de boerderij aan de Kruisstraat 21 van eigenaar. Als nieuwe eigenaren willen Floris de Wever en Gert van der Kooi een nieuw en mooi hoofdstuk aan de geschiedenis van deze bijzondere plek toevoegen.

Gastvrijheidsbranche 
“De ingrediënten van dit hoofdstuk tonen best wat overeenkomsten met het hoofdstuk Joop en Ria Zwiep en zal tegelijkertijd heel anders zijn. Zo kwamen Joop en Ria met twee kinderen. Wij hebben geen kinderen, wel een heel lieve hond. Wat wél overeenkomt is onze passie voor de gastvrijheidsbranche. Ook wij gaan hier een restaurant uitbaten. En wat ook overeenkomt is dat ook wij als een blok gevallen zijn voor deze schitterende plek”, vertellen de enthousiaste uitbaters.

Ambitie
Floris en Gert zijn beide opgegroeid op het zand. Gert in Gasselte en Floris in Apeldoorn. Misschien kent u Floris wel, hij is jarenlang dirigent van Excelsior Oosterhesselen geweest. “We hebben beide van jongs af aan in de horeca gewerkt en gedroomd van een eigen zaak. Onze carrières op andere vlakken waren aanvankelijk te leuk om deze ambitie eerder te realiseren. Nu we de veertig gepasseerd zijn, vinden we het de hoogste tijd om onze dromen daadwerkelijk te verwezenlijken: een eigen restaurant runnen. We hebben echt iets van ‘we doen het nu, of we doen het niet meer’. Toen we bij Joop en Ria binnenkwamen waren we eigenlijk meteen verkocht. Dit is de plek waar we onze dromen kunnen realiseren!”

Verantwoorde streekproducten 
En wat gaan Floris en Gert dan doen? "Kort gezegd, je kunt straks de hele dag bij ons terecht. Of je nu een kop koffie komt drinken, een verjaardag wil vieren of misschien wel een bruiloft of uitvaart wil organiseren. Alles kan. We serveren lekker, goed en mooi eten en dat alles met bereiding van verantwoorde streekproducten uit de hele wereld. Waarbij we vooral gebruikmaken van ingrediënten uit onze eigen regio. Van de lekkerste appeltaart tot een uitgebreid meergangen menu. Iedereen is welkom bij ons en kan even helemaal tot rust komen in onze mooi etablissement en geweldige tuin."  

Begin november de sleutel
Begin november krijgen Floris en Gert de sleutel. “We zijn hartstikke nieuwsgierig naar onze nieuwe buren en de andere bewoners van Zweeloo. We verheugen ons er echt op om hier te gaan werken en wonen. We verwachten in het voorjaar open te gaan. Wanneer we er zijn, vinden we het heel leuk wanneer u even aan komt. Schroom dus niet en loop vooral binnen. De achterdeur is open en de koffie is zo gezet!"

Floris de Wever en Gert van der Kooi voegen een nieuw en mooi hoofdstuk toe aan de geschiedenis van deze idyllische locatie aan de Kruisstraat in Zweeloo. (Foto: Jansje Brands)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 oktober 2020  

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel