Artikel
Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen. Dankzij het ambitieus bouwplan krijgt de woningmarkt in Aalden een flinke impuls.

“Dit is in alle opzichten een aanwinst voor het dorp’, zegt een tevreden Henk Mekkes, die er exact veertig jaar met veel succes een autobedrijf runde. Dat de locatie binnenkort ten prooi valt aan de slopershamer gaat bij Mekkes wel gepaard met een vleugje emotie, maar er komt volgens de autoverkoper in ruste wel iets heel moois voor terug. “We hopen dat dit veelbelovend project een bijdrage kan leveren om het woningtekort in Aalden terug te dringen. Het mag niet gebeuren dat de huizenmarkt in ons dorp op slot komt te staan.”

Uit alles blijkt dat er duidelijk vraag is naar nieuwbouwwoningen en mede dankzij dit project proberen Henk en Dini Mekkes aan die vraag te beantwoorden. Dit heeft de afgelopen periode geleid tot de ontwikkeling van een woningbouwplan, waar plaats is voor vier schuurwoningen en zes appartementen.

Volgens voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden is er sprake van een aanzienlijke kwaliteitsimpuls. “We zijn dan ook heel content met het feit dat er de komende periode weer nieuwbouw in de dorpskern van Aalden gerealiseerd kan worden. Het project laat een prachtige invulling zien van deze mooie locatie in het dorpscentrum. Deze inbreiding vormt een belangrijk onderdeel van de leefbaarheid.”  

Bouwbedrijf Bekman start naar verwachting al na de zomervakantie met de werkzaamheden.

De schuurwoningen kunnen het best worden omschreven als ‘huizen met een landelijke uitstraling, die goed passen in de omgeving’. Volgens kenners is een schuurwoning een prachtige woning, die gemaakt is van natuurlijke materialen, met de eenvoud van een traditionele agrarische schuur. Daarnaast verrijzen er op dezelfde locatie zes fraaie appartementen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 juli 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto