Artikel
Strikzitt’n
Zweeloo maakt opnieuw kennis met een bijzonder kampioenschap: Strikzitt’n. Zaterdag 29 augustus a.s. vanaf 19.30 uur bij grand-café LiBo in Aalden gaat het gebeuren…..! Zo bizar als Finland met zijn kampioenschappen telefoonwerpen, lang-in-de-sauna-zitten en vrouwdragen is het nog net niet, maar ook Zweeloo heeft zijn bijzondere wedstrijden. Zo maakten we in het recente verleden al kennis met het NK Kloep’m, verbraken we de nationale records wip-wappen, kruipen en wc-pot zitten. En op zaterdag 29 augustus a.s. wordt er met het Open Kampioenschap Strikzitt’n op het terras van grand-café LiBo in Aalden weer een spraakmakend evenement aan toegevoegd.
Biertjes drinken....
Strikzitt’n precies wat je denkt dat het is: De deelnemers worden met een stropdas aan tafel vastgespijkerd. Elke deelnemer moet iedere tien minuten een biertje opdrinken. Lukt dit niet, dan zal de stropdas worden afgeknipt. Zit je blaas te vol en heb je hoge nood, ook dan zal de stropdas worden afgeknipt en moet men het strijdtoneel verlaten. Degene die het langst blijft zitten, is kampioen Strikzitt’n 2020 en wint een leuke prijs!
Spraakmakend
Het raarste kampioenschap ooit….? Mede-organisator Ron Hölscher noemt het in ieder geval een spraakmakend evenement. “We hopen op veel aanmeldingen en uiteraard publiek. Uiteraard houden we alle richtlijnen van de RIVM strikt in acht.”
Goed doel
De stropdas kan voor € 20,- worden gekocht. De deelnemers worden tijdens het kampioenschap van de benodigde biertjes voorzien, zolang ze in ieder geval verbonden blijven met de vastzittende stropdas. De opbrengst van dit kampioenschap Strikzitt’n gaat - na aftrek van de kosten - naar een goed doel! Koop daarom snel een strik en laat zien hoe het met jou zit!
Aanmelden:
Aanmelding met vermelding van naam en telefoonnummer kan per mail via : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   Op de speciale Facebookpagina Strikzitt’n staat meer info en daar kan ook gestemd worden op de goede doelen.
Toeschouwers : moedig de strikdragers vanaf 19.30 uur aan, maar kom wel op tijd ! Vol = vol.

De organisatoren zijn al helemaal in de stemming voor het Open Kampioenschap Strikzitt’n. Op de foto v.l.n.r. Ron Hölscher, Leonie Katerberg, Arnold Nijenbanning, Raymon Heesen, Arnald Epping en Jeroen Zantingh. Op de foto ontbreken Lisa Schepers en Tineke Ensing, (Foto: Monique Jonkman-Koolen)
Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 augustus 2020
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt h...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Handwerkcafé

Breit of haakt u ook graag en vindt u het leuk om ervaringen en patroontjes uit te wisselen? Of wilt u graag (beter) leren breien of haken? Dan is het han...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimin...

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto