.

.

 

.

Nieuwe kunstenaars in Aalden?

In het kader van de Kinderboekenweek werden afgelopen week in de bibliotheek van Aalden allerlei activiteiten georgani­seerd. AHA ging een kijkje nemen bij de workshop tekenen, die afgelopen woensdagmiddag werd gehouden. Er hadden zich 35 kinderen aangemeld voor deze workshop, maar er was helaas maar plek voor 24. De kinderen kregen deze workshop van Marion Mencke uit Noord-Sleen. Marion, die leerkracht van groep 3 is op De Anwende in Aalden, maakt prachtige schilderijen die momenteel te bewonderen zijn in de bibliotheek in Aalden. Ook heeft zij een prentenboek gemaakt met de titel "Prinses Florence voor het eerst naar school". Het verhaal gaat over wat er met je gebeurt als je met letters in aanraking komt. Voor een ander boek "Billy Bils avonturen" is ze gevraagd om de illustraties te verzorgen.

Marion's liefde voor tekenen begon al op de basisschool. Ze heeft verschillende cursussen gevolgd bij kunstenaars en nu geeft ze workshops tekenen aan kinderen. Met kinderen werken vindt ze heel erg leuk. Kinderen zijn leergierig, spontaan en tekenen zoals ze zijn, tekentaal heet dat. Met deze workshop wil ze kinderen hun eigen kwaliteiten en zelfvertrouwen laten ontdekken, maar het allerbelangrijkste is toch het plezier hebben in tekenen en schilderen. In haar atelier in Noord-Sleen geeft ze regelmatig teken workshops aan kleine groepjes kinderen.

 

AHA vroeg aan enkele kinderen waarom ze zich hadden aangemeld. • Lianne Staphorst en Dian Kauffeld, beiden uit Aalden, hadden zich voor deze workshop opgegeven omdat zij allebei heel erg van tekenen houden en nog mooier willen tekenen, ze vonden deze workshop dan ook heel erg leuk. Paulien Jansen uit Aalden tekent heel veel op haar slaapkamer en wil later ook van die mooie schilderijen en tekeningen maken. Paulien haar opa tekent en schildert ook en soms als ze bij opa logeert gaan ze samen een schilderij maken. Paulien vond het opbou­wen van de tekening heel erg leuk, ze heeft geleerd hoe je een flat en een brug kunt tekenen. Martijn Jansen uit Aalden heeft goed opgelet want hij heeft de bomen achterin zijn tekening kleiner getekend dan de bomen voor in de tekening. ledereen had het geweldig naar hun zin en allemaal hebben ze een prachtige tekening gemaakt. Ze vroegen allemaal of ze volgende week weer terug mochten komen voor een nieuwe workshop. De kinderen van de Smeltkroes kregen afgelopen donderdagmiddag nog een extra tekenworkshop van Marion. Alle deelnemers met hun kunstwerkjes. Deze workshop smaakt dus naar meer!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel