Artikel
De Muzikant gaf zich niet zomaar gewonnen. !

Tijdens Zuidenveld 2019 was de muzikant — die als ereboog over het Klooster in Zweeloo stond -- de grote publiekstrekker. Zes weken na afloop van het Zuidenveldfeest vond iedereen het onderhand tijd dat de boog weggehaald werd, maar wat doe je met zo’n prachtig bouwwerk.....?

Er werd besloten om de muzikant naar het eind van een landweggetje buiten de dorpsrand van Zweeloo te verhuizen, mooi zichtbaar vanaf de N381. Tot op de Iaatste dag is de muzikant een publiekstrekker geweest; een heuse attractie zelfs ook als zodanig aangemerkt op Google Maps.

Door allerlei omstandigheden bleef de muzikant langer dan de planning was in touw. Afgelopen week was het dan eindelijk zover: de makers die de muzikant vorig jaar zomer vanuit ruim 700 pallets gebouwd hadden, trokken het beeld met vereende krachten omver.

Dat leek makkelijker dan het was, de muzikant had al een aantal stormen doorstaan en was zeker niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Eerst werd de arm eraf getrokken; auw! Na twee pogingen waarbij de trekband brak, werd vanaf de andere kant de band vastgemaakt; met donderend geraas kwam de kop naar beneden. Jan Kroes (de ontwerper) duwde de andere arm om en ook het geknikte been.

Daar stond ie dan, alleen nog het lijf, de mannen hebben nog wel een paar dagen werk gehad om al het hout weer op te ruimen.

Het was een mooie muzikant!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 augustus 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Premiere “Ede Staal Anders” uitgesteld

Vanwege de Corona maatregelen is de Première van Ede Staal Anders in de Grote Kerk Emmen, die op zondag 25 oktober om 16.00 uur zou plaatsvinden, uit...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder

Toeteren en schuiven, Fleur Kregel (10) uit Meppen kan er geen genoeg van krijgen

Het liefst speelt Fleur Kregel op haar trombone niet solo, maar samen. Vandaar dat ze snel haar opwachting hoopt te maken bij muziekvereniging BOM. “Naast mijn papa in het korps mog...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder

Open dag Theater Hofpoort geannuleerd

De aangescherpte maatregelen rondom het corona-virus, zoals deze gisteravond door de regering bekend zijn gemaakt, hebben ook voor Theater Hofpoort grote gevolgen. Vandaag is besloten om de open dag die voo...

dinsdag, 29 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto