.

.

 

.

Milieustraat AZC Zweeloo draait op volle toeren

De milieustraat van AZC Zweeloo – die sinds enkele maanden in bedrijf is – draait op volle toeren. In korte tijd werden liefst 5.000 blikjes uit de natuur gehaald. Ook veel ander zwerfafval werd opgeruimd. “We hebben over aanvoer niet te klagen. Dat is goed nieuws, want zo leveren de bewoners een mooie bijdrage aan een schoon milieu”, zegt een woordvoerder.
Het AZC Zweeloo deed onlangs in O.E.K. een oproep om oude fietsen ter beschikking te stellen voor de speciale fietswerkplaats. Dit leverde in korte tijd meer dan 20 fietsen op. De fietsenmakers zijn er blij mee en knappen de tweewielers op, zodat de bewoners er weer op een veilige manier gebruik van kunnen maken.
Met al deze initiatieven willen de AZC-bewoners iets terug doen voor de gemeenschap. Mocht er ergens zwerfvuil liggen dan kan men dit melden via 06 - 11 76 00 51 (bellen of appen is beide mogelijk). Graag op doordeweekse dagen van 8:00 tot 16:00 uur.
De melding wordt dan zo snel mogelijk opgepakt. Inmiddels is de laatste fase van de herfst aangebroken en er zal  ongetwijfeld het nodige blad op de paden liggen of nog van de bomen dwarrelen. Mochten er buurtbewoners zijn die moeite hebben de tuin bladvrij te krijgen, dan kan men dit melden via het bovengenoemde 06-nummer.
De bewoners van het AZC willen de gulle gevers nogmaals bedanken…. en mochten er bij u in het schuurtje nog oude fietsen staan, de medewerkers van de milieustraat halen ze graag op!

Bewoners van het AZC Zweeloo zetten alles op alles om het aantal blikjes in het zwerfafval terug te dringen. De afgelopen periode werden meer dan 5.000 blikjes uit de natuur gehaald. Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 december 2020
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel