Artikel
Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwater wachtte op beweging.


En bewogen werd er. Vaak afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar wie zich door niets laten weerhouden zijn de ochtendlijke baantjeszwemmers. In ‘shifts’, om 7, 8 of 9 uur, naar keuze te reserveren, was een behoorlijk grote groep steevast aanwezig. In het hoogseizoen vaak aangevuld met kampeerders van De Knieplanden (“Wat een rijkdom, een buitenzwembad… bij ons is dat gesloten.”).

Het seizoen werd afgesloten met de traditionele Hennie-en-Alettta act. De ook nu aanwezige vakantiegangers moesten duidelijk gemaakt worden dat deze twee (ook) serieuze zwemjuffen zijn, maar voor deze speciale gelegenheid nu actief als verpleegsters van de corona-teststraat in Zwembad Zweeloo. 

Deze taak vervulde het tweetal met verve: temperaturen, vaccinatiespuit en hup het water in. Waarbij het zwemmen werd opgevrolijkt met muziek en dans langs de waterkant.

Als het geen coronatijd was geweest, was er mogelijk die ochtend nog een sprookje waar geworden: de kikker die ook zijn baantjes zwom, en opeens mee ging liften, mocht niet gekust worden …….. 

De traditionele Hennie-en-Alettta act stond dit keer in het teken van corona.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 september 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Spannende wedstrijden tijdens clubkampioenschappen LTC

Bij Tennisvereniging LTC Zweeloo werden onlangs de clubkampioenschappen Dames, Heren en Mix Dubbel 2020 gehouden. Het was een geslaagd kampioenschap met veel publiek en fantastische weersomstandighede...

dinsdag, 29 september 2020

Lees verder

Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof....

dinsdag, 22 september 2020

Lees verder

Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goe...

dinsdag, 15 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto