Artikel
Roelof Hegen neemt afscheid van ‘zijn’ kaartclub De Jachthut

Ook met 90 jaar kan je opnieuw met pensioen gaan! Roelof Hegen heeft vrijdagmiddag afscheid genomen van kaartclub De Jachthut. De 90-jarige Aaldenaar, een van de oprichters van de club, vindt het na bijna 25 jaar welletjes.

Ergens begin jaren negentig een middagje biljarten en al snel werd er ook een kaartje gelegd. In die periode was de jager na afloop van zijn loopronde niet meer welkom bij de plaatselijke kroeg. Dus voor de Aalder jagers werd een ander onderkomen gemaakt.

De Aelder Hooghe school hield op te bestaan, daar was een wat grotere tafel en een bank te koop. Mooi meubilair om dienst te doen in de nieuw gemaakte jachthut.

De vier gepensioneerden staken de koppen bij elkaar, na overleg werd al snel duidelijk dat deze ruimte ook wel geschikt was als nieuwe locatie voor hun kaartmiddag en daarmee was dan het ontstaan van de kaartclub “De Jachthut.” een feit.

Ongeveer een kwart eeuw hebben deze mannen het volgehouden. Pakweg twintig jaar in de jachthut, maar na het overlijden van Henk Westerhof zijn ze naar elders in het dorp verhuisd, de naam bestaat nog steeds.

Twee van de oprichters zijn  nog altijd actief, maar de oudste van hen gaf onlangs te kennen er mee te  willen stoppen. Een mededeling die abrupt kwam, maar het valt te respecteren.

Liefst 25 jaar je hersenen nog iedere week weer op te laden verdient een groot applaus en de pensioenaanvraag is door de rest van de leden dan ook aanvaard.

Op passende wijze wordt er aandacht gegeven aan dit afscheid, voor Roelof misschien nog een keer een invalbeurt, maar de dank voor zijn betrokkenheid is uitermate groot.

Roelof Hegen is al vele jaren in zijn element bij kaartclub De Jachthut, maar de 90-jarige Aaldenaar heeft er nu een punt achter gezet. Op de foto wordt Roelof Hegen geflankeerd door Linze van der Veer, Jan Jansen en Geert Kwant. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 september 2020

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Terug in de tijd…..

Tweede Bijlmer ging Aalden aan neus voorbij. Er was eens……een uitgestrekt natuurgebied, liggend tegen de dorpsrand van Aalden en zich uitdijend tot aan de horizon. Het ‘veld’ – zoals het werd ge...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder

Wereldrecord kniepertiesbakken behaald

De actie van de jongerenwerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden heeft zijn doel ber...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder

Woongroep Zweeloo herpakt zich na brand Zorgboerderij ’t Haantje

Een 'stom ongeluk' noemt de algemeen-directeur de brand op 20 juli, die een groot deel van de zorgboerderij 't Haantje in de as legde. "Het is heel triest voor alle mensen ...

dinsdag, 20 oktober 2020

Lees verder
Willekeurige foto