.

.

 

.

Jaaroverzicht 2020 - november en december

2020 was het jaar van corona, maar ook het jaar van saamhorigheid en nieuwe kansen. We leiden de lezers van Zweeloo Digitaal in vogelvlucht door het nieuwsjaar 2020.

NOVEMBER 2020

Huisarts Marlieke en plantenkweker Mark verknocht geraakt aan Aalden. Hier kom ik weg. Je moeten der van haoln. Dat is wat ik doe. Bekend terrein, vrumd genog”.

vv Sweel bedankt én feliciteert hoofdsponsor Zwaagstra* Jans Bos nieuwe trainer vv Sweel; Jarno Rotgers zwaait aan eind van dit seizoen af

Puurheid van kinderen maakte Sifeta Saldic enorm blij : “Belangrijk om kinderen een warme, veilige omgeving te bieden waar ze zich thuis voelen.”

Inwoners Zweeloo binden met bloembollen strijd aan tegen eikenprocessierups.

Bij bridgeclub Lodgi houden ze de kaarten voorlopig op zak. De leden van de 83-jarige bridgeclub uit Zweeloo willen de draad graag weer oppakken, maar volgens het bestuur is veilig en verantwoord bridgen in deze coronatijd te complex.

Schaatscoach Nathalie Touwen (27) van Sven Kramer Academy neemt ook damessportgroep Atilla Actief onder handen: “De variatie in bezigheden maakt het voor mij heel boeiend.”

Skileraar Jorn Scholing (19) wil sneeuw onder zijn voeten

Bermbeheer Meppen maakt sier met bloembollenpakket.  

Saneringen, speciale bouwrichtlijnen én snel stijgende bouwkosten maken woningproject Mekkes duurder.

FC Emmen neemt jeugd vv Sweel onder handen.

Arno Renting (32) uit Meppen stapt in bij de brandweer Zweeloo. “Ik heb geen seconde meer getwijfeld en me direct aangemeld!”

 

DECEMBER 2020

Grootscheepse renovatie kerk in Aalden; met name de kerkzaal is in een modern nieuw jasje gestoken. Eveneens worden de toiletten aan de eisen van deze tijd aangepast en komt er een nieuwe keuken.

Op 12  december vond de symbolische overdracht plaats van Stal Zweeler Es aan de gerenommeerde hengstenhouderij Tewis.

Milieustraat AZC Zweeloo draait op volle toeren.

Op Oudejaarsdag géén carbidfeest in Meppen.

Hof van Axen: “Je hoort ons niet klagen”.

Werkgroep Duofietsen verrast deelnemers en vrijwilligers

Pizzeria Ristorante Trivio del Villaggio had het kroonjaar 2020 graag met de vele trouwe gasten willen vieren, maar door alle beperkingen rondom corona kon de champagne in de spreekwoordelijke ijskast. “Dit jubileumjaar zullen we niet snel vergeten”, blikken Arnoud (53) en Angelique (51) Waalkens terug op een bewogen 2020.

Alles was in gereedheid gebracht voor de onthulling van het infobordje ‘Origineel Sweel’. Maar…corona. Hoe dan ook: De nieuwe wandelroute door Zweeloo is een leuke activiteit en ook nog eens helemaal coronaproof. De combinatie van wandelen en kunst en cultuur maakt het extra aantrekkelijk. Een echte aanrader dus om deze route te gaan lopen!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 januari 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel