.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Norah Naber behaalde afgelopen week aan het Hondsrug College in Emmen het havo-diploma.De 17-jarige studente uit Zweeloo koos voor het vakkenpakket Economie en Maatschappij met de vakken Aardrijkskunde en Bewegen en Sport en Maatschappij. Norah kijkt met een goed gevoel terug op de 5-jarige studie en het examen.

                                                  NORAH NABER

Vanwege de coronamaatregelen hadden alleen de examenleerlingen fysiek onderwijs. Norah vond het wel lekker relaxt. “Je kon op heel veel plekken in de school rustig studeren en dat beviel goed. Tijdens het examenjaar kregen we een bepaalde periode toch weer gedeeltelijk online les. Ik was er geen groot voorstanden van, want als je voor een groot deel alleen thuisonderwijs hebt gehad is het eindexamen een lastige opgave. Verder miste ik tijdens de online lessen de sfeer en het contact met de medeleerlingen. Uiteindelijk heb ik toch alle ruimte gekregen om me goed voor te bereiden op de examens en ben blij met de mooie cijferlijst."

Norah wil in de nabije toekomst graag als schooljuf aan de slag en daar is haar vervolgopleiding dan ook helemaal op afgestemd. “Na de zomervakantie ga ik op de Hanze Hogeschool in Groningen van start met de Pabo-opleiding. Ik heb er veel zin in en ben benieuwd wat me te wachten staat. Het 'Juf zijn' op een basisschool lijkt me erg leuk, en dan vooral groep 3. Dat is het moment waarop kinderen leren lezen, schrijven en rekenen en het lijkt mij mooi om daar mijn bijdrage aan te leveren.”

Norah ziet het al helemaal voor zich. Ze wil een aardige, behulpzame leerkracht zijn en kinderen laten weten dat ze altijd bij haar terecht kunnen. We wensen Norah alvast veel succes!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 juni 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel