.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Nicole Hegen kiest voor HBO Verpleegkunde. Nicole Hegen wordt enthousiast van alles wat met biologie en scheikunde te maken heeft, maar puzzelt ook graag met wiskundige formules.

                                               NICOLE HEGEN

De 17-jarige Aaldenaar bewees haar kennis en kunde op dit terrein en slaagde afgelopen week aan het Esdal College in Emmen voor de zesjarige VWO-opleiding, met vakkenpakket Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Een pittige studie waarbij vrijwel alles in het teken staat van theorie.

Tijdens het examenjaar werd Nicole - ondanks de coronapandemie - gelukkig wel in de gelegenheid gesteld om klassikaal onderwijs te volgen. “Als ik alles online had moeten doen waren de examens denk ik een stuk minder voortvarend verlopen. De lessen op school volgen is toch wel veel effectiever. Dus dit jaar was voor mij heel goed te doen, maar ik begrijp dat leerlingen van andere klassen - die veelal online lessen moesten volgen – het een stuk lastiger hadden.”

Komend schooljaar start Nicole Hegen met de HBO-opleiding Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. ”Ik zou graag in de verpleging van het ziekenhuis willen werken of als arts aan de slag gaan. Wellicht ga ik nog geneeskunde studeren”, blikt Nicole alvast vooruit, die zich in sportief opzicht kan vermaken met volleyballen en leuke dingen doet met haar vriendengroep.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 juli 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel