.

.

 

.

Droombaan Danischa Hobma (16) ligt in de zorg

“Plots stonden al mijn leraren met een grote glimlach op het terras van Grandcafe LiBo….toen wist ik dat ik geslaagd was !” Net als voor veel andere eindexamenkandidaten was het ook voor Danischa Hobma stressen en nog eens stressen. Eind vorige maand kreeg de 16-jarige Aaldenaar bericht of ze was geslaagd voor de 4-jarige opleiding kaderberoeps aan het Esdal College in Oosterhesselen.

Dat betekende bibberend staren naar haar telefoon…….maar het telefoontje bleef uit……tot haar grote verrassing kwam het vrijwel voltallig lerarenkorps van het Esdal College (vestiging Oosterhesselen) Danischa bij Grandcafe LiBo verrassen. “Er ging eerst een vlaag van zenuwen door mijn lijf, maar wat was dit een leuke verrassing. Hier had ik natuurlijk nooit rekening mee gehouden”, zegt Danischa, die bij LiBo als vakantiehulp werkzaam is.

De leraren van het Esdal College in Oosterhesselen kwamen Danischa – in het bijzijn van haar ouders Michael en Ingrid - hoogst persoonlijk het goede nieuws over de examenuitslag vertellen. Uiteraard werd daarna de champagnefles ontkurkt en kon er getoost worden.

De blij verraste Danischa Hobma (16) uit Aalden zette in Grandcafe LiBo een handtekening onder het diploma.

Danischa slaagde met het vakkenpakket Nederlands, Engels, Biologie, Economie, Maatschappij en Dienstverlening & Producten. Ze kijkt met een goed gevoel terug op deze opleiding, waar ook twee stages aan waren gekoppeld. “In klas 3 bij ouderencentrum de Korenhof en klas 4 een stage bij L.O.L. Kinderopvang. Het laatste gedeelte van school was gezellig en fijn om samen met mijn klasgenoten de lessen gewoon weer als vanouds uitgelegd te krijgen, want we mochten gewoon weer naar school. De online lessen waren niet echt mijn ding."

Danischa vond het erg jammer dat vanwege corona de geplande excursie - in klas 3 - naar Berlijn niet doorging en dat gold uiteraard ook voor het schoolgala, dat eveneens werd afgelast.

Danischa gaat nu verder met de opleiding Verzorgende IG (individuele Gezondheidszorg) aan het Drenthe College in Emmen. “Tijdens deze opleiding maak ik kennis met de verschillende onderdelen van de verpleging en verzorging.” Naast kennis over het vakgebied van verzorgende (VT: Verpleeghuiszorg en Thuiszorg) speelt ook gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en kraamzorg een uitgebreide rol binnen de opleiding. “Gedurende deze opleiding wil ik er achter komen welke richting het best bij mij past en wat uiteindelijk mijn droombaan in de zorg gaat worden”, zegt Danischa, die streetdance als grootste hobby heeft en graag leuke dingen onderneemt met haar vriendengroep.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 juli 2021
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel