.

.

 

.

Overzichtstentoonstelling Kerkje van Zweeloo

Inspiratiebron door de eeuwen heen… Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo organiseert vanaf zaterdag 21 augustus t/m 12 september een overzichtstentoonstelling met werken van het 13e-eeuwse kerkje van Zweeloo.
Bron hiervoor is de online kunstcollectie van de stichting waarop bijna 300 schilderijen van Zweeloo en omgeving staan die gemaakt zijn door ruim 125 schilders.

Binnen die collectie waren de bijna 30 werken van het kerkje in verschillende technieken het uitgangspunt voor de tentoonstelling.
Na een oproep in lokale media kreeg de stichting ook vele aanvullende werken van particulieren te leen aangeboden. Daarmee geeft de tentoonstelling een gevarieerd beeld van het kerkje als inspiratiebron door de eeuwen heen.

Kunstenaar Kees Thijn, symbolisch-realistisch schilder en eigenaar van Museum Thijnhof in Coevorden, maakt speciaal voor de tentoonstelling een heel nieuw werk dat pas bij de opening gereed is.

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddagen vanaf 21 augustus t/m 12 september tussen 13.00 en 17.00 uur.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 augustus 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel