.

.

 

.

Zwerfafval bij vogelkijkhut blijft bron van ergernis

Wandelen in de ongerepte natuurgebieden is sinds het begin van de coronacrisis steeds populairder geworden, en dat wordt vaak gecombineerd met het nuttigen van drankjes, snacks en zelfs complete maaltijden.
Onze natuurgebieden bieden een uitgelezen kans om in alle opzichten te genieten van de rust en het uitzicht.

Maar dat merken ook natuurliefhebbers die zich inzetten voor een schone omgeving:  prullenbakken zitten overvol en niet iedereen ruimt zijn afval op!

Dat zien ze terug aan afvalstromen. De vrijwilligers zien veel rotzooi in de natuur en het lijkt dweilen de kraan open:  Veel bekertjes, pakjes drinken en flesjes afval en zelfs resten van warme maaltijden. Schattingen maken duidelijk dat we de helft meer aan afval hebben dan in een normaal jaar.

Afgelopen weekend spraken we met een aantal wandelaars, die de vogelkijkhut op de Aaelderes als pleisterplaats hadden uitgekozen “Je wilt genieten van het schitterende uitzicht vanuit de vogelkijkhut op de Aalderes, maar wat een teleurstelling wanneer je dan uitzicht hebt op de resten van een maaltijd van vorige bezoekers. Wanneer je een maaltijd, snacks of drankjes op deze prachtige plek wilt nuttigen, is de moeite dan te groot om het restant weer mee te nemen?”

Samen tegen zwerfafval ! Met kleine dingen kun je al een groot verschil maken. Door iets van je stoep of in de natuur te rapen, doe je al iets tegen zwerfafval.

De resten van maaltijden als stille getuige van een hardnekkig probleem.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 augustus 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel