.

.

 

.

Officiële opening Cultureel jaar!

Aanstaande zaterdag 28 augustus start het Culturele jaar van de gemeente Coevorden. Met een rondrit door de hele gemeente haalt wethouder cultuur Jeroen Huizing bijdragen van de dorpen op.

Een groot deel van de dorpen maakte een couplet voor een lied én een kunstwerk. ’s Middags om 15.00 uur maken alle kunstwerken één groot kunstwerk en alle coupletten één groot lied op de Weeshuisweide in Coevorden.


Coevorden is vanaf zaterdag tot december 2022 Culturele gemeente van Drenthe. Vele grote en kleine activiteiten staan op stapel; te beginnen met de uitvoering van het theaterspektakel Woeste Gronden in ’t Haantje. Projecten als ‘Levenslied’, wandel- en fietstochten, muziekstukken, optredens en activiteiten voor jong en oud.
Verbonden in Verhalen
Verbonden in Verhalen is het thema van het culturele jaar. Over en in elk dorp en in de stad zijn mooie verhalen te vertellen. Verhalen over vroeger en gebeurtenissen uit het nu. De evenementen en activiteiten vertellen veel van deze verhalen.


Aangepast programma
Vanwege de corona-maatregelen wordt het zaterdag een bescheiden activiteit. Wel is er uiteraard publiek welkom bij de overhandiging in de dorpen.

Nieuws op de website
Op www.cultureelcoevorden.nl is te vinden wat er de komende tijd staat te gebeuren. Al het nieuws over Coevorden Culturele gemeente is hier te vinden.

Artikel geplaatst 24 augustus 2021
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel