.

.

 

.

Sweelpop Festival viert samen met Noordpool Orkest ...

... 40-jarig bestaan op 19 augustus 2022. De gemeente Coevorden is vanaf eind augustus 2021 tot en met eind 2022 culturele gemeente van de provincie Drenthe. Wat geweldig dat Sweelpop dan ook net in dat jaar haar 40ste verjaardag viert, geeft Roelie Lubbers projectleider Coevorden Culturele Gemeente aan.

Deze 40ste verjaardag en volgende editie van Sweelpop Festival vindt plaats op 19 augustus 2022.

De inwoners van de gemeente Coevorden, hebben in het culturele jaar de kans en de gelegenheid om de gemeente op cultureel vlak op de kaart te zetten. Hiervoor is als thema gekozen ‘Verbonden in verhalen’. ‘’De basis wordt gevormd door vier pijlers: Verbinden, Verhalen, Versterken en Vieren’’, voegt Roelie Lubbers toe. Cultuur zorgt voor verbinding. Iedereen kan meedoen en mag daarbij zichzelf zijn. Het culturele jaar is er voor jong en oud, voor iedere bevolkingsgroep in de samenleving. In het culturele jaar willen we samen mooie momenten vieren.

De viering van het jarige Sweelpop Festival sluit goed aan op het culturele jaar. ‘’Dit past uitstekend bij het thema met haar bijbehorende pijlers’’. Inmiddels hebben meerdere generaties zich verbonden gevoeld door de muziek en door elkaar te ontmoeten en verhalen te vertellen op het festivalterrein in Sweel.

Sweelpop en het kernteam van Culturele gemeente Coevorden hebben de koppen bij elkaar gestoken en iets moois bedacht om deze verjaardag te vieren. In augustus 2022 staat het complete Noordpool Orkest onder leiding van componist en pianist Reinout Douma op het podium van Sweelpop. Dit orkest bestaat uit 42 ongetemde professionele musici die alles spelen behalve klassiek. Het Noordpool Orkest was al eens te horen op Pinkpop en op andere festivals en heeft met grote (internationale) artiesten samengespeeld.’’Wij zijn ontzettend trots dat het Noordpool Orkest 2022 Sweelpop komt openen. Noordpool Orkest is een hip orkest die zich echt onderscheidt van andere orkesten’’ voegt Mark Nijenbanning toe voorzitter van stichting Sweelpop.

Alle activiteiten en meer informatie over het culturele jaar 2021-2022 in Coevorden zijn te vinden op www.cultureelcoevorden.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 31 augustus 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel