.

.

 

.

Energie rekening verlagen

Over een goede maand gaat de verwarming weer aan. Dan gaat ook de gasmeter weer sneller draaien en moet u dat gaan betalen. Vindt u ook niet dat u veel te veel kwijt bent aan de energie rekening? Maar daar is iets aan te doen!

De provincie Drenthe heeft een actie op touw gezet om de burger bewust om te laten gaan met energie. Dat is nodig om de komende energie-transitie betaalbaar te houden.

De gemeente Coevorden doet daar ook met veel overtuiging aan mee. U heeft vast wel eens gehoord van het Drents Energieloket. Vorig jaar heeft u bijvoorbeeld een voucher gehad waarmee u voor € 50,- energie besparende artikelen kon kopen. Heeft u die voucher ingewisseld en de klus uitgevoerd?

Een ander initiatief van de provincie en gemeente is het werken met energie-coaches. Deze coaches hebben een cursus gevolgd om u te kunnen bijstaan bij het omlaag brengen van de energie rekening. Deze coaches zijn vrijwilligers die vaak in hun eigen situatie veel ervaring opgedaan hebben in het besparen van de kosten. Als u zich opgeeft voor de hulp van een coach gaat zij/hij samen met u in uw huis kijken of u de energie rekening omlaag kan brengen tegen schappelijke kosten.

Samen maken ze met u een rapport op dat op de eerste plaats voor u bestemd is. U kunt dan rustig bekijken of u bepaalde aanbevelingen uit wilt voeren. Dit kan zijn een simpele gedragsverandering, een doe-het-zelf klus of een ingrijpende aanpassing. Voor die ingrijpende aanpassing adviseren we u om een deskundige een begroting van de kosten en de besparingen te laten maken. En nu komt het mooie: het advies en rapport van de energie coach is geheel gratis!!! Voor de deskundige begroting zullen wel advieskosten in rekening gebracht worden. Begin met het aanvragen van de gratis energie-scan.

In de omgeving van de voormalige gemeente Zweeloo kunt u de hulp inroepen van Nico Vollebregt of via het Drents Energieloket. U krijgt dan een energie-coach toegewezen.

Website van het Energieloket: https://drentsenergieloket.nl/maatregelen/energiecoach

Website met een beschrijving van de kosten als je niets doet: https://www.businessinsider.nl/energierekening-kosten-stroom-gas-2030

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 september 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel