Artikel
Inschrijving Drentse Fiets4Daagse geopend
We gaan door! Van 13 tot en met 16 juli vindt dit jaar de jaarlijkse Drentse Fiets4Daagse plaats. Vier dagen lang genieten duizenden fietsers van onze provincie, van de mooie dorpen, de steden en de natuur. Zeven startplaatsen verspreid over de gehele provincie zijn er weer klaar voor om de fietsers gastvrij te ontvangen.

Gedurende vier dagen staat Drenthe weer in het teken van de fietser! Jong en oud kunnen genieten van de prachtige routes verspreid over de gehele provincie. Dat maakt onze Fiets4Daagse uniek! Je kunt ook dit jaar weer kiezen uit zeven startplaatsen en verschillende routes van 30, 40 en 60 kilometer. Ook zijn er weer kidsroutes en is er een Roll-on route. Fiets je graag één dag mee dan kan dat ook.

Drenthe fietsprovincie
Samen fietsen is niet alleen gezellig, het is ook gezond. Lekker actief in de schone lucht van Drenthe door de prachtige wisselende natuurgebieden vanuit Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel, Norg of Westerbork. Door schilderachtige brinkdorpen en mooie steden met gastvrije horeca en ondernemers die voor een vriendelijke ontvangst zorgen. Vier dagen lang ontdekken wat dé fietsprovincie van Nederland allemaal voor moois te bieden heeft. En Drenthe heeft vooral de ruimte zodat je ook in de huidige omstandigheden voldoende afstand kunt bewaren tot je mede- fietsers.

Starten in tijdsblokken
Rekening houdend met de huidige RIVM maatregelen en in het belang van de gezondheid van onze deelnemers en alle vrijwilligers die dit jaarlijkse fietsevenement mogelijk maken, zijn er een aantal aanpassingen gedaan.

Nieuw is dat de deelnemers starten in tijdsblokken. Hiermee creëren we spreiding bij het vertrek van de deelnemers. Er kan alleen online ingeschreven worden. Inschrijven ter plaatse is niet mogelijk. Vier dagen fietsen betekent vier dagen starten vanuit dezelfde startplaats.

Vol is vol! Op basis van de huidige maatregelen geldt er een maximum aantal starters op één moment. Dit kan betekenen dat een startplaats het maximum aantal deelnemers bereikt.

Geadviseerd wordt hiermee rekening te houden!

Onderweg hoef je niet te stempelen en kun je genieten van de natuur, de mooie dorpen en de steden, de bezienswaardigheden en de gastvrijheid. Dit samen met de sfeer die de fiets4daagse zelf al met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je optimaal geniet. Samen met jouw partner, buurvrouw ofbuurman of met jouw kleinkind. Natuurlijk fiets je door een gastvrij Drenthe met sfeervolle terrasjes waar je terecht kunt voor een koffiestop onderweg. Dit alles maakt de Drentse Fiets4Daagse een belevenis waar je nog lang over na zult praten.

“Ik ben echt een blij mens” zegt voorzitter Jan Broertjes. “Het zijn spannende tijden en je bent constant bezig met scenario denken. Het is dan toch geweldig dat er weer ruimte ontstaat om er samen weer meer op uit te gaan. Uiteraard binnen de 1,5m richtlijnen. Ook voor de organisaties achter de startplaatsen ben ik blij dat de energie die zij in dit evenement stoppen niet voor niets is geweest. We maken er samen een mooie vierdaagse van binnen de kaders die er zijn”.

Kijk op www.fiets4daagse.nl voor alle informatie. Hier kun je je ook inschrijven.

Artikel geplaatst 8 juni 2021

 
   

 

 

 

 

 

 
   

 

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Handbalvereniging HVZ-Vivendi

Aan: Alle handballiefhebbers van de gemeente Coevorden. Handbalvereniging HVZ-Vivendi is vooral een leuke en gezellige handbalclub waar spelplezier voor de leden als belangrijkste prioriteit gel...

dinsdag, 3 augustus 2021

Lees verder

Sein op groen voor 4e Zwembad Zweeloo Cross Triathlon

Recreanten, duuratleten en kids kunnen op zaterdag 25 september a.s. volop bewegen. Afgelopen jaar gooide het coronavirus nog roet in het eten van de vierde editie van de Zwembad Zweeloo Cross T...

dinsdag, 27 juli 2021

Lees verder

Sweel opnieuw naar ‘onbekend terrein’,

... maar wel samen met Protos en Raptim. De nieuwe competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 leverde vv Sweel twee interessante derby's op. De KNVB heeft Protos en Raptim - en opnieuw vv Swee...

dinsdag, 13 juli 2021

Lees verder
Willekeurige foto