.

.

 

.

Gewijzigde dienstregeling Qbuzz geeft boost ...

... aan openbaar vervoer in dorpen. De gewijzigde dienstregeling van Qbuzz, die sinds deze week van kracht is, geeft een flinke boost aan het openbaar vervoer in de gemeente Coevorden.

Ook voor de inwoners van onze dorpen die gebruik maken van de hub Zweeloo betekent de nieuwe dienstregeling van Qbuzz goed nieuws.

Twee keer per uur van en naar Emmen
Meest in het oog springend is dat busreizigers vanaf hub (centraal netwerk) Zweeloo, niet alleen in de spits, maar de hele dag door tot circa 19.00 uur twee keer per uur van en naar Emmen kunnen reizen. Handig voor een boodschap, bezoek aan bibliotheek, dierentuin of om met de Arriva-trein door te reizen naar Zwolle.

Dit komt doordat lijn 22 - vanuit Assen - op werkdagen overdag elk uur doorrijdt naar Emmen en lijn 27 (vanuit Hoogeveen) ook, maar dan een half uur later.

Doordat lijn 22 en 27 om beurten, met een half uur verschil,, vetrekken naar de andere eindbestemming heeft men overdag ook aansluiting op alle NS-treinen naar en van Zwolle, het ene half uur via Beilen (lijn 22), het andere via Hoogeveen (lijn 27).

Tel daarbij op dat In de ochtend- en middagspits lijn 22 elk half uur rijdt en ook lijn 25 (naar Oosterhesselen-Coevorden) een aantal ritten verzorgt, en we kunnen stellen dat onze dorpen goed met het OV bereikbaar zijn.  

Lijn 29 van Sleen naar Emmen

Lijn 29 van Sleen naar Emmen gaat iets eerder om zo de aansluiting op buslijnen 3, 4 en 300 in Emmen te verbeteren. Op zondagochtend rijdt lijn 29 een extra rit om de aansluiting voor vroege Pieterpadlopers te faciliteren.

Buslijn 33 van Coevorden naar Hoogeveen rjjdt een half uur later, zodat de aansluiting op de schooltijden in Hoogeveen verbetert.

Tenslotte, omdat Zweeloo een officiële hub is, is reizen met een hubtaxi van of naar Zweeloo, op momenten dat er geen busvervoer is, financieel een stuk aantrekkelijker.

Kijk voor meer informatie in de reisplanner op www.qbuzz.nl/gd en www.hubtaxi.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 december 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel