.

.

 

.

Coevorden schrapt stembureaus in kleine dorpen

 

Coevorden -Inwoners van Noord-Sleen, Wachtum, Erm, De Kiel, Meppen en Wezuperbrug kunnen bij de verkiezingen van provinciale staten in maart niet meer in hun eigen dorp stemmen. De gemeente Coevorden heeft de stembureaus in deze zes dorpen geschrapt.

Coevorden heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in het motiveren van stemgerechtigden om hun stem uit te brengen.

Volgens Bouwmeester is het schrappen van de zes stembureaus niet in strijd met dit motiveringsbeleid.

Hij wijst erop dat veel mensen stemmen als ze onderweg zijn. Sinds 2005 kunnen Coevordenaren in elk stembureau in de gemeente hun stem uitbrengen.De bureaus die verdwijnen zijn de kleinste en hebben het relatief rustig, in tegenstelling tot andere bureaus. Coevorden wil de druk beter verdelen. (Bron: Dagblad van het Noorden)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel