.

.

 

.

Schaatsers zijn niet te houden !

Een paar stoelen, kinderen op een sleetje, maar vooral veel, heel veel schaatsers van alle leeftijden. Dat prachtig oer-Hollands tafereel zorgt op de ijsbanen bij jong en oud voor ongekend sportief vermaak. Niet elk jaar kun je immers van puur natuurijs genieten. De ijsbanen in onze dorpen hebben deze dagen over belangstelling dan ook bepaald niet te klagen.

En ook de komende dagen blijft het winter met soms strenge vorst. De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) waarschuwt op kanalen en meren voor onbetrouwbaar ijs. Volgens de bond is het nog nergens veilig om op open water te schaatsen. Op de onlineschaatskaart van Nederland melden actieve schaatsers locaties waar het ijs 'redelijk tot goed' begaanbaar is. Sneeuw en ijsrestanten van de vorige koude periode zorgen voor zwakke plekken. De grote vraag voor de schaatsers is natuurlijk of de vorstperiode op de langere termijn nog voortduurt. Volgens de meteorologen van het KNMI gaat het er om spannen, maar één ding is wel zeker "Koning Winter zal zich niet zo makkelijk laten verdrijven

Bijschrift foto 01: Er was weer volop te beleven op de ijsbaan van Wintervreugd in Aalden...... en iedereen geniet van een echte ouderwetse Hollandse winter....! (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Bijschrift foto 02: Jong geleerd, oud gedaan..............! Een nieuwe generatie groeit op zonder (veel) natuurijs, maar gelukkig kunnen we deze week met volle teugen genieten van de ijsbaan in Aalden. Fotograaf Ruud Janse legde vast hoe oer-Hollandse taferelen deze dagen terugkeerden, zoals het leren schaatsen achter stoeltjes. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel