Artikel
Vrijwilligersploeg Zwembad Zweeloo steekt handen uit de mouwen
Vele handen maken........!

De gewaardeerde vrijwilligersploeg van Zwembad Zweeloo is niet voor één gat te vangen. Terwijl de activiteiten in het zwembad vanwege de winterse omstandigheden op een laag pitje staan, maakt de ploeg zich op een ander front zeer verdienstelijk. Afgelopen donderdag waren de mannen druk in de weer om het plein bij het ouderencentum De Korenhof in Aalden sneeuwvrij te maken. Een verzoek van Janneke Tangenberg werd direct gehonoreerd. Janneke vroeg de vrijwilligers van het zwembad of ze deze klus wilden oppakken.
Uiteraard in het belang van de bewoners, maar ook voor de vrijwilligers van "Tafeltje Dekje". Zij hadden afgelopen week bij De Korenhof de grootste moeite om zich met de karretjes een weg te banen door de sneeuw.

Met man en macht hebben heeft de vrijwilligersploeg van Zwembad Zweeloo donderdag de doorgaande paden van het ouderencentrum met sneeuwschuivers ontdaan van de sneeuw- en ijslaag. Voorzitter Henk Ruis van Zwembad Zweeloo is trots op zijn groep. 'Het is op de wandelpaden nog altijd bibber en glibber en met name voor de ouderen is dit natuurlijk heel gevaarlijk. Ouderen zijn met de huidige omstandigheden nu niet zelden aan huis gekluisterd. Kunnen niet of nauwelijks naar de winkels of dokter en lopen met die gladde paden en stoepen grote risico's. Daarom heeft de vrijwilligersploeg van het Zwembad Zweeloo de handen ineengeslagen en het plein sneeuwvrij gemaakt. En als het de komende dagen nodig mocht zijn dan rukken we weer uit!', aldus Ruis. Het is een perfect stukje naoberschap en de vrijwilligersploeg maakt duidelijk dat deze traditie in onze dorpen nog steeds erg leeft.  'Wat ons betreft is dit een vanzelfsprekend iets', zo voegt de voorzitter er nog aan toe.

Bijschrift foto: De vrijwilligersploeg van Zwembad Zweeloo heeft het plein van ouderencentrum De Korenhof afgelopen donderdag sneeuwvrij gemaakt. Een perfect stukje naoberschap. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Indienen aanvraag dorpsbudget Aalden 2019/20

Wederom heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Marcel Zantingh gastspreker Historische Vereniging Zweeloo (HVZ)

Tijdens Algemene Ledenvergadering geeft schrijver inkijkje in “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”. “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”, zo luidt de ondertitel van het boek “Wel gebogen, maar niet gebroke...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto