.

.

 

.

Tiedverdrief speelde afgelopen weekend het blijspel De Familie Everts in de Spil.

Dit stuk, geschreven door Herman van der A, zorgde voor de nodige hilarische verwikkelingen. De verschillende typetjes werden met veel enthousiasme gespeeld.

De familie Everts is eigenaar van een pootgoedbedrijf. Moe (Gerry Kelder) regelt alles. Zij wordt wat ouder en heeft last van een been. De twee zoons, Jan (André Prakken) en Albert (Sietse Kregel) doen wat moe zegt. Albert is kort van stof: zo is ‘t, ja,ja. Sjoerd (Richard Kuper) gaat zijn eigen gang en doet waar hij zin in heeft. Hij zal alles niet goed op een rij hebben en heeft problemen met veel mensen.

Dit wordt gemeld bij het Riagg en daarom komt Harry (Gerrit Haddering), die eruitziet als een “mietje” volgens Sjoerd, om de situatie eens even goed te beoordelen. Harry gaat bij de familie werken als Thuiszorgmedewerker. Maar of hij daar nou zo geschikt voor is ………

Het is een hele drukte bij de familie, want Sabine van de Herinrichting (Monique Tempelman) komt ook meerdere malen langs. Zij gaat zelfs met Sjoerd naar de slaapkamer boven, maar wat deden ze daar nou?

Sabine wil graag dat er land wordt geruild met de buren: familie Deuling (Gert-Jan Heidemans en Weja Staphorst). De families krijgen daardoor onenigheid.

De buren hebben een dochter Carola (Annet Kort), die na vijf jaar terugkeert van de zending in Afrika. Voordat zij vertrok had zij wat met Sjoerd. Maar met de komst van de nieuwe vrouwelijke veearts Fenny (Thea Ekkelkamp) verandert er wel wat. Sjoerd wordt gek op Fenny en/of op haar cabriolet.

Vroeger zijn er problemen met de buren ontstaan, maar altijd verborgen gehouden.

Wat blijkt nu? Sjoerd is een kind van de weduwe mevrouw Everts en de buurman! Buurman wist dat ze een kind van hem verwachtte, maar toch trouwde hij met de dochter des huizes. Hij kon dan later boer worden op de boerderij. Sjoerd is dus de halfbroer van Carola. Wat een toestanden allemaal.

Heel wat woorden en zinnen die anders uitgelegd konden worden.

Spelers van Tiedverdrief, regisseur (Ton de Rooij) en souffleuse (Marjan Baas), allemaal bedankt voor de leuke, onderhoudende avonden!

Bijschrift bij de foto: de spelersgroep van Tiedverdrief, zaterdagavond na afloop van de voorstelling. Eigen foto


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel