.

.

 

.

De grootste ijspegels van Zweeloo

Overlast levert een vorst- en sneeuwperiode ook op, maar aan mooie plaatjes ook geen gebrek. Zoals dus op deze foto is te zien, een lange rij ijspegels aan het rieten dak van de woonboerderij van de familie Meijer aan de Wheem in Zweeloo. IJspegels ontstaan doordat water, meestal van smeltende sneeuw of ijs, dat over een rand druipt geleidelijk weer bevriest. Door het druipende water langs de ijspegel wordt deze steeds langer. Ijspegels kunnen dus alleen ontstaan als er sprake is van een temperatuursverschil tussen de smeltende sneeuw en de ijspegel.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel